Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITET

Korejska limuzina želi postati luksuzna krstarica

Kia Optima
Foto: Kia
1/6
03.09.2015.
u 11:00

Izgledom i dimenzijama slična je aktualnom modelu, a naglasak je stavljen na poboljšanje kvalitete izrade

Kia je objavila prve fotografije četvrte generacije svoje limuzine D segmenta Optime. Neznatno se razlikuje od modela koji je proljetos već predstavljen na salonu automobila u New Yorku, na američkom tržištu, gdje se Optima najbolje prodaje, pa je Kia zbog uspjeha treće generacije u SAD-u sagradila i tvornicu u kojoj se proizvodi Optima.

Krasi je još dinamičniji i sportskiji dizajn. Dimenzije su se minimalno promijenile, a Optima je sa 485,5 cm (+ 1 mm) i do sada bila jedna od najduljih limuzina u segmentu, s međuosovinskim razmakom od 280,5 cm (+6 mm). Prtljažnik je povećan za 5 litara i sada prima 510 l.

Posebnu je pažnju Kia posvetila unutrašnjosti jer je kvalitetnijim materijalima i završnom izradom htjela Optimu približiti premium automobilima. Optima nudi i mnoge napredne sustave poput adaptivnog tempomata, sustava za održavanje vozila u prometnoj traci... U ponudi će biti dva motora, 2-litreni benzinac sa 163 KS i 1,7-litreni CRDi sa 141 konja, uz ručni ili automatski mjenjač.

>> Kia Sorento napada njemačke terence Audi Q5 i BMW X3

>> Najluksuznija Kia konkurira terencima premium marki

Komentara 1

Avatar Milokliz
Milokliz
10:46 08.09.2015.

Korektno vozilo za normalne novce i pristojnom garancijom za razliku od lopina iz WAG koncerna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije