Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERIJSKA VERZIJA

Kia sportskom limuzinom napada Audi A7 i Panameru

Kia GT
Foto: Kia
1/3
10.10.2014.
u 09:17

GT bi u američke prodajne salone trebao stići do kraja 2016. godine, piše portal Edmunds

Kia GT, koncept sportske limuzine s pogonom na stražnje kotače i 390 konjskih snaga, ide u serijsku proizvodnju, piše Edmunds. Naime, neimenovani dužnosnici južnokorejske tvrtke potvrdili su za ovaj portal da će serijska verzija koncepta, koji je predstavljen još 2011. godine na auto-salonu u Frankfurtu, biti dio budućeg asortimana modela Kije u SAD-u.

GT bi u američke prodajne salone trebao stići do kraja 2016. godine, piše Edmunds, a konkurirao bi luksuznim sportskim limuzinama kao što su Audi A7, BMW Serije 5 Gran Turismo i Porsche Panamera.

Kia s GT-om cilja prvenstveno na američko tržište, no bit će u prodaji i u Europi, gdje će u ponudi biti dizelska verzija koje neće biti u SAD-u. Očekuje se da će motor biti 3,3 litreni V6 u kombinaciji s osambrzinskim automatskim mjenjačem. Očekuje se da se karakterističan stražnji par vrata koji se otvara prema nazad neće preživjeti do serijske verzije.

>> Limuzina duga 470 cm kreirana za kinesko tržište

>> Profinjeniji i pregledniji izgled instrumentne ploče

Komentara 8

Avatar Booyakasha
Booyakasha
18:16 10.10.2014.

Nemojte podcjenjivati Hyundai / Kia. Glavni dizajner je nijemac. Elantra, GEnesis i Sonata su vec bili auta godine u USA ELANTRA WINS NORTH AMERICAN CAR OF THE YEAR FOR 2012. https://www.hyundaiusa.com/research-tools/awards/elantra-ar_elantra_NACOTY.aspx Pogledajte modele za USA trziste, odlican dizajn, kvalitet jeet je na visokom nivou, konkurisu cijenom i serijskom opremom. U Njemackoj mozete vidjeti Kia na svakom koraku, znaci od nekoga uzimaju trziste.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
20:01 12.10.2014.

Odgovor na anketu, i te kako moze, bar tu u americi je i bmw i audia vec preskocila. Ne pokusavajte usporedivati kie ili hyundaie koji su za americko trziste s onim za hrvatsko.

Avatar Lizard king
Lizard king
11:28 10.10.2014.

Sve 5, samo mjenjajte felge, ove zgledaju kao da ste rastavili stare ventilatore...;))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije