Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kia Stonic

Novi korejski mali crossover mogao bi biti pravi hit

Kia Stonic
Foto: Kia
1/4
29.06.2017.
u 10:00

Kijin Stonic platformu i tehniku dijeli s nedavno predstavljenom Hyundai Konom od koje se razlikuje smirenijim dizajnom

Kia je predstavila svoj najbitniji novitet ove godine – mali urbani SUV B segmenta koji je dobio ime Stonic. Tako je Kia dobila modernog predstavnika u najbrže rastućem segmentu automobila u Europi, iako je i do sada nudila mali crossover Soul, koji se u nas slabije prodavao zbog visoke cijene. Bit će konkurent Renault Capturu, Suzuki Vitari, Opel Crosslandu X, Peugeotu 2008...

A Stonic je baš ono što se trenutno najviše traži, trendovski podignuti gradski crossover, koji, dakako, dolazi i u dvobojnoj karoseriji čime će, kao i opčenito zbog atraktivnog dizajna, sigurno privući mlađe kupce. A ukupno će se nuditi u čak 20 boja. Unutrašnjost je također vrlo moderna uz veliki 7-inčni središnji zaslon osjetljiv na dodir koji dolazi u boljim paketima opreme, a moderni multimedijski sustav podržava uparivanje s pametnim telefonima putem sustava Apple Car Play i Android Auto. Stonic će biti dostupan i s cijelim nizom sustava pomoći vozaču.

Foto: Kia

Ponudu motora otvara 1,4-litreni benzinac sa 100 KS, dok će mnogo privlačniji ali i dinamičniji biti 1-litreni trocilindarski T-GDI turbobenzinac sa 120 KS. Za ljubitelje dizelaša nudit će se 1,6-litreni CRDi. U prodaji ga očekujemo na jesen, a cijene još nisu poznate.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije