Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo u Hrvatskoj

Kia Sorento napada njemačke terence Audi Q5 i BMW X3

Kia
Foto: Kia
1/2
22.05.2015.
u 18:00

Dizelskih 200 KS, AWD pogon, automatski mjenjač i bogata oprema za 442.090 kn

U Hrvatsku je stigla nova, treća generacija Kije Sorento, velikog korejskog terenca i općenito najluksuznijeg Kijinog mnodela koji se prodaje na europskom tlu. Sorento je konkurent velikim terencima koji većinom spadaju u premium segment, poput Audija Q5 i BMW-a X3. U novoj generaciji još je moćniji, veći i prostraniji, te opremljeniji i sigurniji.

Za atraktivan dizajn zaslužan je Peter Schreyer, Kijin glavni dizajner i najveća zvijezda koja je preporodila gamu korejskog proizvođača. Sprijeda dominira još veća prepoznatljiva rešetka hladnjaka, ali sada ne više u obliku tigrova nosa nego, kako kažu u Kiji, urbanog vuka.

Sorento je sada 95 mm duži te nešto niži i širi, što mu daje dojmljiviji nastup. Produženjem međuosovinskog razmaka od 80 mm u kabini je značajno povećana prostranost. S ukupnom dužinom od 478 centimetara novi Sorento smješta se među prostranije SUV modele, između SUV D i E segmenta. Unutrašnjost je profinjenija i komfornija, a kokpitom dominira 8-inčni dodirni zaslon putem kojeg se upravlja i navigacijom.

I sigurnost je poboljšana. Sorento nudi niz naprednih aktivnih sigurnosnih sustava, poput radarskog tempomata, sustava za upozorenje pri napuštanju trake, detektora mrtvog kuta, pomoći pri izlasku s nepreglednog parkirnog mjesta... Stoga ne iznenađuje maksimalnih pet zvjezdica na EuroNCAP testu sigurnosti.

U Hrvatskoj će se nuditi samo u jednoj, najopremljenijoj varijanti - s 2,2-litrenim CRDi dizelašem od 200 KS, automatskim mjenjačem i AWD pogonom na sva četiri kotača. AWD pogon potpuno je automatski i vozač na njega nema utjecaj, a sustav po potrebi uključuje i pogon na stražnje kotače. S ovim motorom Sorento do stotke stiže za 9,6 s, a najveća brzina mu je 203 km/h, dok je prosječna potrošnja 6,6 l/100 km. Popis opreme EX Platinum eco A/T Sorenta zaista je impresivan, a između ostalog uključuje dvozonski klima-uređaj, kamere za nadzor okoline vozila 360 stupnjeva, xenon i LED svjetla, Infinity audio sustav s 8 zvučnika, instrumente sa 7" TFT zaslonom u boji.

Sorentom Kia pokazuje da se može mjeriti s najboljim SUV-ovima u klasi, ali ni cijena mu nije mala te iznosi 442.090 kuna. Prednost ovog modela je luksuzna oprema i prostranija unutrašnjost od one kod konkurenata. U ponudi je i izvedba sa sedam sjedala.

>> Kia uoči Ženeve predstavila atraktivni koncept karavana

>> Kia konceptom Novo najavila izgled novih modela

Komentara 2

Avatar links
links
07:46 23.05.2015.

izuzetno bogata galerija slika, stvarno ste se potrudili

Avatar Demon_Cleaner
Demon_Cleaner
21:31 25.05.2015.

Ma sa čime taj poluproizvod napada Njemce?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije