Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevare pri kupnji

Kazna za vraćanje kilometraže: 'Skidaču' dosuđen zatvor

Ilustracija
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
15.02.2020.
u 18:05

Da je varao, otkrilo se nakon što je nekoliko dana nakon kupnje došlo je do skupog kvara i tada se klupko krenulo razmotavati.

Jedna od najčešćih muljaža s kojom se kupci susreću prilikom kupnje rabljenih automobila zasigurno je vraćanje kilometraže vozila. No malobrojni znaju da se radi o kaznenom djelu za koje se itekako izriču ozbiljne kazne.

Tako je Općinski sud u Virovitici u predmetu K-230/2019 donio 16. siječnja 2020. presudu kojom je osobi koja je varala na kilometraži određena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od jedne godine te mu je izrečena uvjetna osuda na način da je određeno kako se kazna na koju je osuđen neće izvršiti ako za vrijeme od tri godine ne počini novo kazneno djelo, javlja Revija HAK.

A da je varao, otkrilo se nakon što je nekoliko dana nakon kupnje došlo je do skupog kvara i tada se klupko krenulo razmotavati. Utvrđeno je "skidanje kilometraže", ali i krivotvorenje dokumenata. Naime, osuđena osoba uopće nije imala pravo prodati automobil jer je imala punomoć koja joj je izvorno bila dana samo za upravljanje automobilom u zemlji i inozemstvu te odjavu osobnog automobila, ali je ta osoba naknadno zaokružila i mogućnost prodaje.

Komentara 12

BR
brksa
18:59 15.02.2020.

ja sam isto žrtva švercera autima sa vraćanjem kilometraže, pod hitno se treba doraditi ugovor "viđeno kupljeno" jer je nemoguće auto pregledati za 10 minuta. Auto sam kupio sa kilometražom 150 tkm, no kad je spojen u autoservisu na računalo od plina auto je imao 6000 sati vožnje samo na plinu, 300000km samo na plinu. Naravno auto sam morao odvesti odmah na generalku motora, ni to nije uspjelo, uslijedila je još jednom polugeneralka i auto je evo nakon 1.5 godinu prodan u djelove. auto je kupljen od švercera Krešimir 0922465638, aute kupujte vani bježte od domaćih švercera

DU
Deleted user
18:22 15.02.2020.

Još da je dobio bezuvjetno...

FU
furest
18:14 15.02.2020.

bravo to su prave mjere za sigurnost u saobracaju a ne povecanje kazni za neimanje dokumenata ili ugasena svjetla po suncanom danu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije