Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako voziti

Upozorenje vozačima: Ovo ne smijete raditi nakon što upalite automobil

Vožnja
PIXELL
19.12.2020.
u 09:34

Zbog toga se preporučuje do pet minuta nakon startanja motora voziti umjerno, odnosno ne biste trebali prelaziti 2500 o/min na benzinskim motorima i 2000 o/min na dizelašima.

Treba li nakon paljenja motora automobila čekati da se on ugrije? Ne, ali ne smijete ni pretjerivati s gasom.

Motorno ulje je na dnu bloka motora i gusto je te podmazivanje nije idealno, a taj problem je posebno izražen zimi, na niskim temperaturama. Zbog toga se preporučuje do pet minuta nakon startanja motora voziti umjerno, odnosno ne biste trebali prelaziti 2500 o/min na benzinskim motorima i 2000 o/min na dizelašima.

Mijenjajte brzine pravovremeno i ne pretjerujte u prvih pet minuta, piše HAK revija.

Ključne riječi

Komentara 18

ZV
Zvjerko1
10:07 19.12.2020.

Članak počinje s "zbog toga se preporučuje...". Zbog čega se preporučuje? Zar nedostaje prvi dio članka? Ima li itko u ovim novinama da pregleda članak prije nego ga stavite na portal?

PE
PetrusManus
10:17 19.12.2020.

Ovo otkriće dotičnog novinara skoro je jednako ako ne i veće od otkrića Amerike.

Avatar Golum
Golum
09:52 19.12.2020.

Kakvi strucnjaci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije