Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako obaviti tehnički pregled i registraciju za vrijeme posebnih mjera zbog COVID-19?

Stanica za tehnički pregled i registraciju vozila
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
24.03.2020.
u 13:52

Sve stanice za tehnički pregled i registraciju vozila svakodnevno dobivaju preporuke za poduzimanje svih mjera predostrožnosti u novonastalim okolnostima, koje su usklađene sa preporukama koje daju nadležne institucije.

Sve stanice za tehnički pregled i registraciju vozila nastavljaju s radom uz poštovanje mjera predostrožnosti koje daje Stožer civilne zaštite i ostale mjerodavne institucije. Stanice za tehnički pregled u cijeloj Hrvatskoj, rade svaki radni dan i subotom prema prilagođenim radnim vremenima. Raspored radnih vremena svih STP možete doznati na www.cvh.hr.

Sve stanice za tehnički pregled i registraciju vozila svakodnevno dobivaju preporuke za poduzimanje svih mjera predostrožnosti u novonastalim okolnostima, koje su usklađene sa preporukama koje daju nadležne institucije.

Kako bi smanjile mogućnost širenja zaraze na najmanju moguću mjeru i time zaštitile svoje korisnike i zaposlenike, stanice za tehnički pregled prilagodile su svakodnevno poslovanje na slijedeći način:

  1. U objekt STP dopušta se ulaz samo onoliko stranaka koliko ima slobodnih referenata koji ih mogu primiti
  2. Strankama se dopušta zadržavanje u objektu STP samo koliko je potrebno za predaju i preuzimanje dokumentacije
  3. Stranke koje čekaju na predaju ili preuzimanje dokumentacije se mole da pričekaju u svojim vozilima ili izvan objekta STP, sve dok ne budu pozvane
  4. U skladu s prostornim mogućnostima u STP, rad referenata je organiziran na način da poslove obavljaju na što većoj međusobnoj udaljenosti
  5. Nadzornici i referenti opremljeni su dostupnim higijenskim potrepštinama kao što su maske, jednokratne rukavice i dezinfekcijska sredstva s detaljnim uputama za njihovu upotrebu

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Kod tehničkog pregleda vozila posebno se vodi računa da se:

  • stranke upućuju da spuste sve prozore kako bi se unutrašnjost vozila prozračila
  • kod pregleda unutrašnjosti automobila koristi jedna od sljedećih higijenskih metoda predostrožnosti:
  • pranje i dezinficiranje ruku prije ulaska u vozilo, te nakon izlaska iz vozila ponovno prati i dezinficirati ruke ili
  • koristiti jednokratne lateks rukavice koje treba mijenjati poslije svakog pregleda unutrašnjosti automobila

Stanice za tehnički pregled vozila će u nadolazećem razdoblju redovito raditi (osim ako ne nastane nekakvo posebno izvanredno stanje) tako da nema potrebe dolaziti i obavljati poslove tehničkog pregleda i produljenja važenja prometne dozvole prije vremena, čime će se izbjeći nepotrebne gužve.

Međutim, s obzirom na prilagođenu organizaciju rada sa strankama, molimo za strpljenje u slučaju da se u nekoj od stanica za tehnički pregled mora pričekati nešto duže od uobičajenog jer će se zbog navedenih posebnih mjera predostrožnosti i zaštite neki procesi u stanicama morati povremeno usporiti.

Sve pisane upute i najčešća pitanja vezana za COVID-19 i stanice za tehnički pregled mogu se naći na web stranici (www.cvh.hr).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije