Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPUJETE LI VOZILO?

Iznenadili smo se kako se brzo u Hrvatskoj prodao auto od 32.500 eura!

Nissan Qashqai
Foto: Njuškalo
1/4
18.10.2017.
u 11:02

U rujnu ove godine najbrže prodan automobil, 24 minute nakon predaje oglasa, bio je Audi A6 iz 2004. godine, čija je tražena cijena bila 4 tisuće eura

Na Njuškalu je u ovom trenutku oglašeno više od 27 tisuća rabljenih osobnih automobila i taj broj iz dana u dan sve se više povećava, što jasno daje do znanja da tržište rabljenih automobila raste.

Sve više automobila prodaje se tijekom jednog sata od predaje oglasa, a uglavnom je riječ o automobilima koji su ispod cijene. U rujnu ove godine najbrže prodan automobil, 24 minute nakon predaje oglasa, bio je Audi A6 iz 2004. godine, čija je tražena cijena bila 4 tisuće eura.

Prema podacima kojima Njuškalo raspolaže, najviša tražena cijena automobila koji je prodan u jednom danu iznosila je 32.500 eura, a riječ je o BMW-u serije 3, dok je najniža tražena cijena bila 469 eura za Renault Twingo.

Foto: Njuškalo/UESyndication/PIXSELL

Kad pogledamo oblik karoserije oglašenih automobila, od ukupnog broja oglasa za rabljene osobne automobile, gotovo trećina su limuzine. Nešto su manji broj hatchback automobili. U ponudi su, između ostalih, i SUV vozila, odnosno crossover vozila kojih je gotovo 10 posto od ukupne ponude.

Iako su danas jako popularna, SUV vozila nekad su bila rijetkost na cestama, pogotovo europskim. Tek nešto veći udio na cestama Europe počeo je biti primjetan početkom prošlog desetljeća. Vozila SUV osobna su vozila prilagođena modernim zahtjevima vozača, povišena zbog bolje preglednosti, lakšeg parkiranja i lakšeg ulaska u vozilo te često s pojačanim voznim sposobnostima izvan asfalta zbog visine i često pogona na sva četiri kotača. Crossover je model vozila koje je blago povišen u odnosu na postojeći i često je "ušminkan" dodatnim zaštitnim plastikama, dok su SUV modeli u pravilu razvijeni od početka samo za njihovu namjenu.

U sklopu ponude rabljenih vozila s ovim oblikom karoserije najviše se nude Nissan Qashqai, koji je najprodavaniji gradski crossover u Europi. U nastavku donosimo pregled prosječnih traženih cijena, prosječne godine proizvodnje te prijeđene kilometraže za 10 najzastupljenijih SUV/Crossover modela vozila.

Foto: Njuškalo/UESyndication/PIXSELL

Najzastupljeniji Nissan Qashqai na Njuškalu dostiže prosječnu cijenu od 115.616 kuna. Prosječno je star četiri godine, a gotovo  100.000 km prosječni je broj prijeđenih kilometara. Najstariji SUV u TOP 10 jest Mercedes-Benz ML koji je prosječno star 10 godina i dostiže prosječnu traženu cijenu od 160 tisuća kuna. Prosječna vrijednost VW Touarega na Njuškalu je 133.620 kuna s prosječnom starosti od 9 godina i prosječno prijeđenih 275 tisuća kilometara. Najpovoljniji model među 10 najzastupljeniji modela jest Toyota RAV4 koja prosječno vrijedi 95.032 kune. Automobili Toyota RAV4 prosječno su stari 9 godina i prešli su oko 160 tisuća kilometara.

Među najskupljim modelima SUV/Crossovera na Njuškalu nalazi se Mercedes GLE, čija prosječna cijena dostiže vrtoglavih 715 tisuća kuna, dok je među najpovoljnijima Daihatsu Terios koji možete kupiti prosječno za 26 tisuća kuna.

KADA SE RABLJENI OSOBNI AUTOMOBILI NAJVIŠE PRODAJU?

Poznato je da je za prodaju osobnog automobila jako važno kada u godini predajete oglas. Na temelju podataka kojima raspolaže, Njuškalo u nastavku donosi pregled prodaja osobnih automobila prema mjesecima u godini uzevši u obzir razdoblje od 2014. do 2016. godine.

Foto: Njuškalo/UESyndication/PIXSELL

Uzevši u obzir navedene godine, vidljivo je da su se automobili najviše prodavali u jesenskim mjesecima (rujan, listopad i studeni). Najmanje pogodno razdoblje za prodaju automobila bilo je u ljetnim mjesecima, a mjesec s najmanjim udjelom prodanih automobila jest lipanj. Ako se pak odlučite prodati svoj automobil ovih dana, nećete pogriješiti, listopad je mjesec kada se najviše prodaju automobili. Nakon studenoga, u prosincu i siječnju očekuje se pad prodaje rabljenih automobila, a ponovni rast slijedi u veljači i ožujku.

Komentara 7

BR
BrkX
11:41 18.10.2017.

Ne ide njuskalo od kad sve oglase naplacujete?

AD
adler77
12:57 18.10.2017.

to je samo reklama njuskalo poceo naplacivat oglase a ima x portala gdje je besplatno....zato njuskalo ce propast

AD
adler77
12:55 18.10.2017.

po cemu oni to znaju....pricaju price....ako neko izbrise oglas nemora znaciti da ga je prodao. ...njuskalo se malo zahebava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije