Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELECTRIC DRIVE

Jedini kabriolet na struju stiže ovog ljeta

smart fortwo cabrio electric drive; Exterieur: schwarz; Interieur: schwarz; Edition ;Elektrischer Energieverbrauch gewichtet: 13,0 kWh/100km ; CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km  smart fortwo cabrio electric drive; exterior: black; interior: black; Edition
Foto: Daimler AG
09.03.2017.
u 08:16

S okretnim momentom od 160 Nm, ubrzanje ovog električnog automobila od 60 kW brilično je brzo

Iz zastupništva Smarta za Hrvatsku objavili su da se novi Smart electric drive modeli na našem tržištu očekuju u svibnju. Na proljeće će se, naime, na europsko tržište plasirati Smart Fortwo i Smart Forfour, a kabriolet izvedba na električnu bateriju očekuje se u ljeto. Početna cijena za Smart Fortwo electric drive trebala bi iznositi oko 175.000 kuna.

Smart unutar proizvodnog programa nudi modele s tradicionalnim i potpuno električnim pogonom – Smart Fortwo, Smart Fortwo kabriolet i Smart Forfour dostupni su kao modeli na električni pogon.

Smart Fortwo kabriolet jedini je električni kabriolet na tržištu. S okretnim momentom od 160 Nm, ubrzanje ovog električnog automobila od 60 kW brilično je brzo. Do kraja napunjena litij-ionska baterija od 17,6 kWh dovoljna je za prelazak oko 160 kilometara, pa se uklapa u potrebe vozača koji većinu svoje kilometraže prevaljuju na gradskim dionicama. Zahvaljujući visokoučinkovitom ugrađenom punjaču električne baterije Smarta mogu se puniti do dvaput brže nego prije. S novim brzim punjačem vozilo se može napuniti za manje od 45 minuta (od 0 do 80%). Ugradnja baterije u podvozje automobila pogoduje niskom težištu vozila.

>> Jaguarov prvi električni automobil u prodaji od 2018.

>> Mercedes pokreće električni podbrend EQ

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije