Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
F-Type

Jaguarov novi dvosjed u Hrvatsku stiže u proljeće

Jaguar F-Type
Foto: Jaguar
1/27
10.12.2019.
u 11:24

"Vrhunska tehnologija zajedno s luksuznim materijalima i najfinijom završnom obradom rezultira ljepotom sa svrhom, posebno u interijeru koji će vozača i suvozača oduševiti čak i prije pokretanja motora"

Jaguar je pokazao osvježeni F-Type, a atraktivan se dvosjed u Hrvatskoj očekuje u proljeće iduće godine. Sportski automobil na čijem se nosu kočoperi znak divlje mačke izgleda ljepše nego ikad i utjelovljuje DNA Jaguarova dizajna u najčišćem obliku. F-Type u novom izdanju nudi savršenu ravnotežu performansi. Ističe se moćnim dizajnom i luksuznim materijalima u unutrašnjosti. Ponuda snažnih i brzih motora uključuje responzivne strojeve s četiri, šest i osam cilindara, a svi dolaze s 8-stupanjskim Quickshift mjenjačima s opcijom potpuno ručnog upravljanja SportShift ili preko ručica na volanu.

Dvolitreni 4-cilindarski agregat najslabiji je u ponudi, raspolaže s 300 konja, a pogonska osovina je stražnja. Trolitreni V6 od 380 konjskih snaga može ponuditi stražnji ili pogon na sva četiri kotača, jednako kao i 5,0-litreni V8 stroj s 450 konja. F-Type nudi se kao kupe i kabriolet. Svi navedeni motori dostupni su u obje izvedbe modela, a F-Type i kao Coupé i kao Cabrio može biti opremljen i 5,0 V8 strojem s 575 KS. Taj, najsnažniji motor u ponudi isporučuje se isključivo s pogonom na sva četiri kotača. Sve motorne opcije dolaze uz aktivni ispušni sustav (serijski ili opcijski, ovisno o odabranom motoru). V8 motor ima funkciju tihog starta, pa će se grleni zvuk popraćen pucketanjem iz auspuha čuti tek snažnijim pritiskom na gas ili ako ga vozač ovu funkciju sam premosti izborom Dynamic Moda.

Jaguar F-Type
1/27

Također, tehnologija koju nudi novi F-Type još je više usmjerena prema vozaču, što se odnosi i na prilagodljivu 12,3-inčnu HD TFT virtualnu instrumentnu ploču, Touch Pro infotainment sistem s Apple CarPlay i Android Auto sustavima u standardnoj opremi i automatsko osvježavanje softvera.

- Vrhunska tehnologija zajedno s luksuznim materijalima i najfinijom završnom obradom rezultira ljepotom sa svrhom, posebno u interijeru koji će vozača i suvozača oduševiti čak i prije pokretanja motora. Jaguar već više od 70 godina izrađuje sportske automobile i upravo je to bogato naslijeđe naš tim inspiriralo da stvori nešto uistinu posebno - rekao je Julian Thomson, Jaguarov direktor dizajna.

Nagrađivani dizajn modela F-Type dodatno je evoluirao s naglaskom na čistoći linija, a sve kako bi se stvorila savršena skulptura. Ultratanka LED glavna svjetla naglašavaju mačkasti izgled, zajedno s dotjeranim dnevnim svjetlima i pokazivačima smjera. Čitav taj sklop skladno je uklopljen u lice Jaguarova noviteta. Nov poklopac motora F-Type čini vizualno širim, a zahvaljujući novom braniku i povećanoj prednjoj rešetki njegov je nastup snažniji.

Unutrašnjost je kombinacija Jaguarove tradicionalne ručne izrade i bogatih suvremenih materijala, poput windsor kože i kroma sa satenskom završnom obradom. Posebni detalji uključuju ušiven monogram na sjedalima i vratima, Jaguarove motive u naslonima za glavu i suptilne oznake ‘Jaguar Est.1935’ na centralnoj konzoli, specifično izveden gumb za otvaranje pretinca za rukavice ispred suvozača i vodilice sigurnosnih pojaseva.

VIDEO Dva milijuna eura vrijedan Rimac automobil razbio se o zid:

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar messerschmidt
messerschmidt
07:45 12.12.2019.

Kupio bih, al ima mali prtljažnik.

Avatar Asterix
Asterix
14:18 10.12.2019.

Remek djelo.

PU
paul-umpe
12:42 10.12.2019.

Da se mene pita ne trebaju ga dovoziti.Kanta ce za 5 godina kostat 10 milja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije