Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KIA PROCEE'D

Izgledom jako sportski, zbog dizelskog motora vrlo štedljiv

kia pro_cee'd
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
17.11.2013.
u 17:00

Vrhunski opremljen Pro-Cee’d s vrlo dobrim dizelašem stoji 130.990 kuna

Više od godinu dana nakon dolaska druge generacije Kijinog kompakta Cee’d, na naše je tržište stigla trovratna izvedba Pro_Cee’d. Pro-Cee’d izgleda odlično, a sportski dojam je dobiven sniženom linijom krova i B stupom pomaknutim za 22 cm. Ipak, zbog toga su mnogo duža prednja vrata, što stvara probleme na uskim gradskim parkiralištima. Sportskom dojmu Pro-Cee’da pomogli su i 17” alu naplatci, LED prednja i stražnja svjetla, ukrasi visokog sjaja, obrubi dijelova karoserije u tamnom kromu, koji su vizualna serijska oprema top paketa EX Spirit Alu. I u unutrašnjosti izgleda zgodno, uz finu izradu i materijale, iako mnogo klavirskog laka daje plastični dojam. U sredini kokpita nalazi se ekran osjetljiv na dodir koji je ujedno i ekran kamere za pomoć pri vožnji unatrag.

Kožom lijepo obložen upravljač može se namjestiti po dubini i visini, a vozač može birati između tri načina rada – comfort za grad i parkiranje, normal i sport, kada postaje vrlo tvrd i pogodan za dinamičnu vožnju. Ispod poklopca motora testnog Pro-Cee’da dizelaš je sa 90 KS (jači ima 128 KS).

Za vozače koji ne traže sportske performanse, a žele štedljiv motor ovo je idealan izbor. Do stotke dolazi za 13,5 sekundi, a najveća brzina je 170 km/h. Precizan i dobro odmjeren 6-stupanjski ručni mjenjač s motorom se dobro slaže. Na testu nam je prosječna potrošnja bila 6,3 l/100 km.

Prtljažnik je istovjetan onome u peterovratnoj izvedbi i prima za kompaktnu klasu prosječnih 380 litara, a Pro_Cee’d pruža vrlo dobar komfor i putnicima na stražnjoj klupi.

Oprema testnog modela je zaista bogata pa se cijena od 130.990 kuna čini, u odnosu na usporedivu konkurenciju, vrlo korektna.

Za jači 1,6-litreni dizel sa 128 KS te s istovjetnom opremom treba doplatiti 9000 kuna, dok početni benzinski Pro_Cee’d s motorom od 100 KS košta 94.990 kuna.

Ključne riječi

Komentara 2

US
Uman SS
22:23 17.11.2013.

a za rabljenu kiju dobijete ku*** (ak ju uspijete prodati)

TH
Tomislav Hostić
16:28 19.11.2013.

previše novaca /130.990kn/ za samo 90ks, rađe manje opreme pa jači motor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije