Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozači, oprez!

Iz ove zemlje svaki treći rabljeni automobil dolazi s namještenom kilometražom

Ilustracija
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
16.12.2019.
u 13:15

Nijemci i Francuzi procjenjuju da se na njihovim tržištima prodaje od 30 do 50 posto rabljenih automobila s namještenom kilometražom.

Namještanje kilometraže toliko je često - ili se tako bar percipira - da se o tome kod nas pričaju vicevi. Nije to problem samo kod nas, pa su francuski i njemački autoklub, ACA i ADAC, pokrenuli veliku kampanju borbe protiv namještanja kilometraže, kako bi upozorili javnost, ali i vlasti na ovaj vid prevare.

Kako ističe HAK-ova Revija, ovo je iznimno važno i za naše kupce rabljenih automobila jer je procjena da je svaki treći automobil u Njemačkoj s namještenom kilometražom. A upravo iz Njemačke stižu brojni auti na našim cestama.

Nijemci i Francuzi procjenjuju da se na njihovim tržištima prodaje od 30 do 50 posto rabljenih automobila s namještenom kilometražom.

Pogledajte video najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama:

Ključne riječi

Komentara 4

WI
wice
13:41 16.12.2019.

Neki dan sam nešto slično komentirao i onda su me napali da ja nemam pojma. Evo vam sada potvrde od ADAC-a. Zapamtite Njemac je racionalan i ako radi godišnje velike km. kupuje dizel,u suprotnom kupuje benzinca. Dizel množite sa najmanje 40-50 000 godišnje i to vam je to.

ZA
zagizagi
04:53 23.12.2019.

u Italiji je dovoljno umjesto broj tablice na internet stranici pa se može vidjeti točan broj km na zadnjem tehničkom pregledu vozila

Avatar Asterix
Asterix
13:50 16.12.2019.

Nemam s time problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije