Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Test

Isprobali smo novi Audi Q3 - luksuzni obiteljski crossover

Audi Q3
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/6
28.04.2019.
u 08:45

Dizelski agregat sa 150 KS uglađen je i tih, te uparen s odličnim S-tronicom sa sedam stupnjeva prijenosa. Automobil poput testiranog stoji 335.500 kuna, a Audi Q3 cjenovno kreće od 257.224 kn.

Crossoveri danas doslovno iskaču iz ponude gotovo svakog proizvođača, u skladu s činjenicom da su robusnim dizajnom, povišenim položajem sjedenja i funkcionalnošću zaveli vozače diljem svijeta. Audi nije iznimka, pa u gami ima čitavu paletu zanimljivih SUV-ova. Isprobali smo model Q3 u inačici 35 TDI S-tronic Advanced+. Kompaktnih vanjskih dimenzija, odlično se uklapa u gradske uvjete vožnje, no u interijeru nudi pravu malu riznicu prostora i funkcija koje ga pretvaraju u kompletan obiteljski automobil. Prostora ima dovoljno, gdje god da sjedite, a ne samo na sportski profiliranim prednjim sjedalima. Zahvaljujući pomičnoj stražnjoj klupi, više mjesta na raspolaganju može biti putnicima straga ili prtljazi. Osim što se stražnja klupa može uzdužno pomicati, podešava joj se i nagib naslona. Ovisno o položaju stražnje klupe i njezina naslona, u prtljažnik stane 675 litara, odnosno čak 1525 litara s preklopljenim naslonima.

Praktičnost i koketiranje s obiteljskim modelima nisu nagrizli sportski duh Audija Q3. Naprotiv. Automobil je blago povišen, ali u njemu se sjedi malo niže nego u većini SUV-ova. Sportski štih podržava i uspravniji položaj kola prilično direktnog višenamjenskog sportskog upravljača. U vožnji stoga Audi Q3 ne ostavlja dojam SUV-a, već je osjećaj bliži onome kod klasičnog kompakta. Agilan je, upravljiv, pregledan i, kao cjelina, jako ugodan. Što serijski, što opcijski opremljen je brojnim sustavima koji pomažu vozaču, kao i detaljima koji boravak u vozilu čine komfornijim.

Audi Q3
1/6

Automobil ima, primjerice, pomoć pri parkiranju, sustav koji u slučaju opasnosti od naleta na vozilo ispred usporava ili samostalno koči, sustav koji kod nenamjernog izlaska iz voznog traka lagano korigira smjer kretanja kako bi automobil ostao u svom traku, dvozonski automatski klima-uređaj, tempomat, digitalnu instrumentnu ploču s 10-inčnim zaslonom u boji koju vozač može prilagođavati vlastitim željama. Multimedijski sustav s 8-inčnim dodirnim ekranom jednostavan je za uporabu.

Dizelski agregat sa 150 KS uglađen je i tih, te uparen s odličnim S-tronicom sa sedam stupnjeva prijenosa. Automobil poput testiranog stoji 335.500 kuna, a Audi Q3 cjenovno kreće od 257.224 kn.

VIDEO Pogledajte i naš razgovor s Matom Rimcem u Ženevi:

Ključne riječi

Komentara 4

BI
Biouskoli91
10:59 28.04.2019.

Q3 je familijaran koliko i A3...

VE
velebit1
10:38 28.04.2019.

zar tako mali i kompaktni auto može da bude famulijarni auto ja sam ga vozije i malen premalo mijesta mali bunker mislim da se ne razumijete razliku auta Q5 je familijarno a Q3 nikako

Avatar HajdukLika
HajdukLika
20:35 28.04.2019.

Crossover ili SUV, svejedno. Rijetko koji od tih automobila, čak i onih ogromnih gabarita, ima prtljažnik veći od 500 litara, što je razina prosječne limuzine, a na stražnjim sjedalima što se tiče prostranosti ista priča. Dakle, većina crossovera ili SUV-a nisu ni približno obiteljska vozila, nego šminkeri za parove sa pudlicom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije