Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mate Rimac:

'Imamo velike planove, zaposlit ćemo još 200 ljudi, a ja više neću biti većinski vlasnik'

Mate Rimac i Hyundai sklopili partnerstvo
14.05.2019.
u 22:06

Bit ću i dalje najveći pojedinačni dioničar, ne znam točno, 43 posto... Toliko mi je to malo važno da ne pratim - kaže Rimac.

Rimac Automobili nedavno su sklopili suradnju s južnokorejskim divovima autoindustrije Hyundaijem i Kijom koji će zajedno uložiti oko 600 milijuna kuna.

- Za Hyundai i Kiu radit ćemo isto što i za druge tvrtke. Prošle godine je u vlasničku strukturu ušao Porsche, odnosno Volkswagen grupacija, radimo i za druge tvrtke, one koje nisu u vlasničkoj strukturi. Uglavnom se fokusiramo na pogonski sustav koji se sastoji od baterijskog sustava, motora, invertera i getribe tj. prijenosnika. Plus elektronika za upravljanje auta, infotainment i neki drugi sustavi - kazao je Rimac za RTL, a potom dodao kako ove godine planiraju zaposliti još 200 ljudi (sada ih radi 500).

- Imamo velike planove što se tiče prostora, širenja, oduvijek smo imali velike snove, ciljeve i ambicije, ali smo još uvijek na početku našeg puta. Sjedište će i dalje biti u Hrvatskoj, mi smo hrvatski d.o.o..

Komentirao je i zašto Hrvatska dosad nije uspjela privući velike igrače autoindustrije.

- Zašto su Hrvatsku prethodno zaobišla dva investicijska vlaka i otišla u Slovačku, Češku, Mađarsku, Sloveniju? Što možemo napraviti da to promijenimo? Proaktivnost i jasna strategija su na prvom mjestu. Zemlje se danas natječu kao tvrtke i kad investitori biraju kud će ići uspoređuju konkurentnost, a Hrvatska tu jednostavno nije konkurentna - tvrdi Rimac.

Kad je riječ o vlasničkoj strukturi njegove tvrtke u koju su uz Južnokorejce ranije ušli i drugi ulagači, Rimac kaže da je i dalje najveći dioničar.

- Danas jesam većinski vlasnik, ali kako završavamo papirologiju više neću biti. Bit ću i dalje najveći pojedinačni dioničar, ne znam točno, 43 posto... Toliko mi je to malo važno da ne pratim - zaključio je Mate Rimac.

Video - Mate Rimac o novom električnom biciklu

Ključne riječi

Komentara 46

OK
okolo
22:29 14.05.2019.

uf..za jednog matu, cijelu generaciju s filozofskog

BA
barbaizamerike
22:35 14.05.2019.

Svaka cast Rimcu mlad a vec Legenda skidam mu kapu I moj naklon za uspjesnost

ST
stefj
22:52 14.05.2019.

Super. Ovo je na kraju ispalo jako dobro, mislim da je sada pređena granica bankrota, da sada ima previše interesenata da bi pustili da tvrtka propadne... Nije lako živjeti od investitora, osim ako ne skupiš dovoljno jako ili puno njih. Evo, Rimac je uspio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije