Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.10.2017. u 10:28

Prosječan si građanin ne može priuštiti gradski automobil od 220.000 kuna ili kompaktni od 270.000 kn i više

Detalji još nisu poznati, no ono što se zna jest da će poticaja za kupnju ekološki prihvatljivijih vozila biti i 2018., no iz kruga čistunaca izbačeni su hibridi. Zašto?

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost poziva se na budućnost u kojoj bi električna energija trebala dominantno dolaziti iz obnovljivih izvora. Automobilska je industrija prethodnih godina navijala za uključivanje u program poticaja i vozila koja uz klasičan motor uspijevaju emitirati niske razine CO2, ispod 100 ili ispod 90 grama po km, dakle po emisijama su na razini nekih hibrida. Do toga nije došlo, uz objašnjenje da svrha poticaja nije potaknuti automobilsko tržište (kojem je poticaj itekako potreban), već stavljanje u promet većeg broja ekološki prihvatljivih vozila.

Lijepo zvuči, ali kad pogledate cjenik automobila, jasno je da su takvi poticaji namijenjeni samo najimućnijima jer prosječan si građanin ne može priuštiti gradski automobil od 220.000 kuna ili kompaktni od 270.000 kn i više. Građani su i prijašnjih godina državne poticaje koristili za kupnju hibridnih automobila jer su tako uz malu razliku u cijeni vozili ekološki prihvatljiviji hibrid umjesto benzinca ili dizelaša. Poticaje na električne automobile većinom su koristile državne tvrtke i pokoji imućan pojedinac.

Komentara 6

Avatar Hrvatski-Čovik
Hrvatski-Čovik
10:40 03.10.2017.

Na balkanu u lijepoj našoj imućni imaju pravo na ekologiju, jahtu, Mercedes i snabdjevanje iz buđeta države. Neimućni Balkanci ili hrvatska biracka stoka i jado uz Boga I domoljublje ima pravo stradanja na bojišnici u slučaju rata i kopanja po kontejneru u slučaju mira. Imamo Hrvatsku i imamo domjubne bajke i pravo balkansko sranje.

MA
MarkoKosmicki
12:56 03.10.2017.

evo novaca za braniteljske udruge

MA
Marvin
17:54 04.10.2017.

Previse imamo postenih Hrvata kao ti pa nam i ide tako , gluposti srat znamo svi napravi ti nesto pametno daj nam primjer .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije