Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

HEP u trajni rad pustio ELEN punionicu za električna vozila u Pitomači

HEP u trajni rad pustio ELEN punionicu za električna vozila u Pitomači
15.10.2020.
u 11:42

Hrvatska elektroprivreda pustila je u trajni rad prvu ELEN punionicu na području Općine Pitomača, koja je smještena na Trgu kralja Tomislava.

Punionica je postavljena temeljem Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila, prema kojem  je Općina Pitomača  dala pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP nabavio, ugradio i pustio u pogon punionicu.

Na brzoj punionici u Pitomači, snage 50 kW, moguće je istodobno punjenje dvaju vozila. Kao i ostale HEP-ove punionice, ELEN punionica u Pitomači podržava punjenje svih dostupnih električnih vozila na tržištu. 

HEP-ova mreža punionica pokriva sve autoceste i druge važne cestovne pravce u Hrvatskoj, gradska središta i turistička odredišta, uključujući i više otoka, te se prostire na području Grada Zagreba i svih 20 županija, omogućavajući istovremeno punjenje više od 400 električnih automobila, odnosno polovine svih registriranih električnih automobila u Hrvatskoj. Korištenje HEP-ovih ELEN punionica još je uvijek besplatno. Komercijalizacija usluga uslijedit će nakon što se testiraju sve mogućnosti usluge korisnicima i razrade modeli naplate.

HEP-ovi razvojni planovi na području e-mobilnosti okrenuti su stvaranju optimalne mreže punionica, što ravnomjernije raspoređenih na području cijele Hrvatske. HEP ujedno snažno promiče koncept i konkretne prednosti e-mobilnosti, budući da je riječ o neizostavnom dijelu energetske tranzicije Hrvatske prema niskougljičnom društvu i jednom od ključnih dijelova Europskog zelenog plana.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije