Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izabran najbolji automobil

Ford Focus je HR auto 2019.

HR Auto 2019.
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/18
10.12.2018.
u 21:06

Izbor HR auto ove se godine održao 25. put, a jedinstven je po tome što o najboljim automobilima odlučuju specijalizirani novinari koji su sve automobile imali priliku isprobati

Žiri hrvatskih automobilskih novinara javnim je glasovanjem odlučio da titulu HR auto 2019. zaslužuje Ford Focus. Time se okitio i Zlatnim volanom, dok je Srebrni pripao drugoplasiranom Peugeotu 508, a Brončani trećeplasiranoj Mercedes A-klasi. 

Izbor HR auto ove se godine održao 25. put, a jedinstven je po tome što o najboljim automobilima odlučuju specijalizirani novinari koji su sve automobile imali priliku isprobati. Izbor organizira udruga Hrvatski automobilski novinari, u žiriju su predstavnici 12 najutjecajnijih hrvatskih medija, a o ulasku noviteta u finale izbora svojim su glasovima odlučili svi novinari iz medija čiji su predstavnici u Hrvatskom novinarskom žiriju.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Na široj je listi, naime, bilo 30-ak noviteta koji su na hrvatsko tržište stigli ove godine ili će stići u prvom tromjesečju 2019. godine. U finalu izbora bili su još Kia Ceed i Nissan Leaf, prvi električni automobil koji je ikada ušao u finale izbora HR auto. Svečanost proglašenja održala se na Zagrebačkom velesajmu, a uz glavne nagrade dodijeljena su i posebna priznanja po kategorijama.

POSEBNA PRIZNANJA

Digitalne tehnologije: Mercedes-Benz User Experience (MBUX)

 

Dizajn: Peugeot 508

 

Ekologija: Nissan Leaf

 

Gradski automobil (A, B ili C segment): Citroën C4 Cactus

 

Lako komercijalno vozilo: Citroën Berlingo / Opel Combo / Peugeot Rifter

 

Luksuzna limuzina: Audi A6

 

Sigurnost: Toyota Safety Sense

 

Crossover / SUV (A ili B segment): Dacia Duster

 

Crossover / SUV (C segment): Hyundai Santa Fe

 

Luksuzni SUV: Audi Q8

 

Tehničke inovacije: Mazdin motor Skyactiv-X

Pogledajte video: Ovo su neki od najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar links
links
06:39 11.12.2018.

samo kod nas focus može biti auto godine...

CG
crna.guja10
21:16 11.12.2018.

Ford fokus je odličan auto!! A to što pljuvači po svemu, a osobito po Hrvatskoj, kao npr. links i kompanija misle da su sveznajući njihov je problem! Možda bi im bilo lakše da izbace iz misli zločinca tita.

TR
Trnjanec
08:05 11.12.2018.

To je onaj Ford koji ne može ili ne želi staviti cjenik i katalog tog novog Focusa na internet?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije