Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki terenac

Ford Explorer - luksuzni plug-in terenac s 457 konja

02.12.2022.
u 16:44

Ford je predstavio hibridnu verziju velikog terenca; stoji od 699.990 kuna

U Hrvatsku je stigao Ford Explorer plug-in hibrid po cijeni od 699.990 kuna. Luksuzni petmetarski sedmerosjed dolazi uz premium opremu i kombinira Fordov snažni 3,0-litreni EcoBoost V6 benzinski motor s električnim motorom, generatorom i litij-ionskom baterijom od 13,6 kWh proizvodeći čak 457 KS i 825 Nm okretnog momenta, što čini Explorer najsnažnijim Ford hibridnim vozilom.

Explorer je opremljen automatskim mjenjačem s deset stupnjeva prijenosa, inteligentnim pogonom na sva četiri kotača i sustavom upravljanja terenom sa sedam različitih načina rada. Punjenje baterije iz vanjskog izvora električne energije od 230 volti traje oko 6,5 sati, dok je na javnim brzim punionicama za to potrebno 3,5 – 4 sata. Puna kombinirana snaga i okretni moment motora te elektromotora istovremeno osiguravaju poboljšane performanse na cesti i izvan nje – u kombinaciji s tehnologijom inteligentnog pogona na sve kotače dodatno je osigurana sigurna vuča do 2500 kilograma.

Explorer na cesti zaista djeluje moćno, a u unutrašnjosti luksuzno i vrlo prostrano. Raspored sa sedam sjedala također znači maksimalnu fleksibilnost s do 2274 litre prtljažnog prostora (330 sa sedam sjedala/1114 l s pet sjedala), dok u samoj kabini ima 123 litre prostora za odlaganje. Maksimalna brzina 505 cm dugačkog automobila mase 2466 kg je 230 km/h. Dakako, opremljen je čitavim nizom naprednih aktivnih sustava za pomoć u vožnji te je ocjenjen s pet zvjezdica na EuroNCAP testiranju.

Cijena se odnosi na ST-Line opremu koja uz ostale luksuzne stavke uključuje 20" alu naplatke, crvene šavove na sjedalima, podne prostirke te sportski ravni upravljač.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije