Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mala barka

Atraktivni talijanski roadster za one s plićim džepom

Fiat Barchetta
Foto: Njuškalo
08.06.2017.
u 13:24

Barchetta se proizvodila od 1995. do 2005. godine i još uvijek izgleda privlačno

Atraktivan i povoljan - tim bi se riječima ukratko mogao opisati Fiatov roadster Barchetta. Riječ je o modelu koji se proizvodio od 1995. do 2005. godine, s pauzom između 2002. i 2004. godine uzrokovanom bankrotom Maggiore, karoserijske radionice u kojoj se Barchetta proizvodila.

Barchetta je danas odlična prilika za one koji žele lijep talijanski roadster za relativno malo novca. Performanse su solidne - 1,8-litarski motori razvijali su 132 konjskih snaga, s maksimalnom brzinom od 200 km/h i ubrzanjem do stotke za 8,9 sekundi.

A auto unatoč skromnim temeljima (baziran je šasiji Punta prve generacije) izgleda doista privlačno i jako dobro nosi svoje godine. Sustav krova je također riješen na vrlo praktičan način - kombinacijom mekog krova i tvrdog krova koji se može u potpunosti skinuti.

Što se tiče pouzdanosti, vrijedi napomenuti da je Barchetta sudjelovala u jednoj od epizoda Top Geara, u kojoj su je voditelji Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May vozili uz Mazdu MX-5 i BMW Z3. Na kraju epizode zaključeno je da je od upravo Barchetta od ta tri automobila najpoželjnija, ali i najpouzdanija.

Fiat Barchetta
1/6

Na oglasniku Njuškalo trenutno se prodaje nekoliko Barchetta, a najjeftinija košta 26.000 kuna. Riječ je o primjerku u crvenoj boji iz 1996. godine iz Koprivnice s prijeđenih 153.000 kilometara. Auto ima 17-inčne aluminijske felge i kožna sjedala, a vlasnik ističe da je početkom godine napravljen mali servis.

Komentara 1

Avatar davcro
davcro
18:18 08.06.2017.

opet ovaj njuškalo sad je pun love, masna para se zarađuje na oglasima zahvaljujuči lihvarskim cjenama i ovcama koje mu to plaćaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije