Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istražili smo

Evo koji je najpovoljniji način kupnje novog auta

kupnja auta
Foto: VL/Kristina Franić
1/3
14.10.2017.
u 08:54

Kod modela otplate u tri trećine tijekom dvije godine najbolje je što nema kamate, a kod nekih ni troškova obrade leasinga

Koji je najpovoljniji način kupnje novog automobila? Na prvu, najlogičniji bi odgovor bio - za gotovinu. No, malo tko ima toliko novca u džepu, a još su rjeđi saloni automobila koji će plaćanje gotovinom nagraditi nekim ozbiljnim popustom. S druge su strane financijske palete leasing i kreditne ponude. One, pak, podrazumijevaju određenu kamatu, kao i trošak obrade kredita.

U procjep između želja i mogućnosti ugurao se model otplate po principu triju trećina. Prvu trećinu ukupne cijene vozila kupac plati odmah, drugu trećinu za godinu dana, a treća trećina na naplatu stiže dvije godine od preuzimanja automobila. Model plaćanja 1/3-1/3-1/3 podrazumijeva nula posto kamata. Naravno, ni ovo nije dostupno svima jer je opet potrebno imati nešto novca kako bi se mogla ‘iskeširati’ prva trećina.

Foto: VL/Kristina Franić

Nadalje, treba imati primanja koja će omogućiti da kroz godinu dana uštedite drugu trećinu i, konačno, da tijekom druge godine korištenja automobila skupite novac za treću ratu. Prevedeno u konkretne iznose, da ovim putem dođete do VW Golfa 1,0 TSI Trendline, koji stoji 129.633 kune, danas trebate imati 43.211 kuna. Jednako toliko trebate namaknuti tijekom idućih godinu dana, a još toliko trebate imati za dvije godine. Dakle, mjesečno biste trebali štedjeti po 3600 kuna.

VW nudi opciju otplate na trećine - jedna rata godišnje i 0% kamata uz financiranje putem Porsche Leasinga - za sva osobna i gospodarska vozila. Po istom leasing modelu Dacia i Renault nude svoje modele: 1/3 kupac plaća odmah, 1/3 za godinu dana, 1/3 za dvije godine - uz nula posto kamate. Nissan nudi isti model finaciranja za X-Trail i Qashqai. Honda, Jaguar, Land Rover, Kia i Porsche također kupcima nude otplatu vozila na tri rate, tijekom dvije godine.

kupnja auta
1/29

I kupci Peugeotova SUV-a 2008, 3008 i 5008 te putničkog Partnera mogu posegnuti za financijskim leasingom po modelu “trećina” u suradnji s Peugeot financiranjem uz nula posto kamata. Citroën u listopadu nudi financiranje po modelu 1/3 s 0 % kamata za C3 i Berlingo. Seat za gotovo sve modele nudi mogućnost kupnje vozila na tri rate uz nula posto kamata putem Porsche leasing financiranja, kao i Škoda i Audi. Suzuki je u partnerstvu s OTP Leasingom omogućio kupnju S-Crossa u tri otplatne rate kroz tri godine. Prilikom ugovaranja kupac plaća samo trećinu cijene vozila, drugu ratu za godinu, a treću i posljednju dvije godine od kupovine - bez kamata i bez troškova sklapanja leasing ugovora.

Ključne riječi

Komentara 2

BA
BakaMraz
00:01 25.03.2018.

Puisto blebetanje auto neznalice!

Avatar Le-Freak
Le-Freak
10:31 14.10.2017.

Sve je to lijepo, samo sto Honda pravi najkvalitetnije automobile. VW vise nebi kupio da je zadnja marka na svijetu, preskupo, dosadno, lose servisiranje, slabije kvalitete od Japanaca.. medjuvremeno i od Koreanaca. A da Njemci vole glumiti postenjacinje ali vrloo rado varaju bi sada trebalo biti poznato i u zadnjoj vukojepini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije