Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EuroNCAP

Volvo XC60 najsigurniji, iduće godine stroži uvjeti za 5 zvjezdica

Volvo XC60
Foto: EuroNCAP
17.11.2017.
u 08:30

Među robusne, povišene modele s maksimalnih se pet zvjezdica za sigurnost ugurao i Volkswagenov gradski model Polo

Najsigurniji od svih automobila koje je tijekom ove godine testirao EuroNCAP je - novi Volvo XC60. Time ne stao uz bok većem modelu istog proizvođača, Volvu XC90, koji je testiran 2015. godine.

S gotovo 98-postotnom razinom sigurnosti za odrasle putnike i s čitavom paletom sigurnosnih pomagača vozaču (95% bodova), XC60 demonstrirao je razinu sigurnosti raspoloživu u luksuznim modelima. No, sigurnost danas nije rezervirana samo za najskuplje automobile.

EuroNCAP je objavio ocjene sigurnosti za ukupno osam vozila. Uz spomenuti XC60, testirani su VW T-Roc, Škoda Karoq, Mitsubishi Eclipse Cross, Citroën C3 Aircross, Opel Crossland X, VW Polo i Seat Arona. Svi su testirani automobili zaslužili po pet sigurnosnih zvjezdica, što je maksimalna ocjena na ovom testiranju. Novi Volkswagen Polo također donosi više naprednih asistenata, uključujući autonomno kočenje u nuždi kao dio standardne opreme modela. Zaštita odraslih putnika u ovom je gradskom modelu na 96%. Seat Arona iz istog koncerna s Polom dijeli odlične sigurnosne karakteristike. Ona odrasle putnike štiti u 95-postotnom kapacitetu.

- Iduće ćemo godine uvesti nove testove i time postrožiti uvjete za dobivanje maksimalnih pet zvjezdica - najavio je Michiel van Ratingen, glavni tajnik EuroNCAP-a. Pojasnio je da najprodavanija vozila zapravo najviše utječu na sigurnost cestovnog prometa i da proizvođačima poput Nissana, Forda, Seata i Volkswagena treba čestitati jer su demokratizirali sigurnost ugradivši i u manje automobile najnaprednije sigurnosne sustave.

Pogledajte i video o pripremi auta za zimu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije