Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobali smo CLA

Emocija podgrijana dizajnom i izvanrednim voznim osobinama

Mercedes CLA
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/11
20.12.2019.
u 10:23

CLA Coupé ima izduženi poklopac motora, širok trag kotača i sportski stražnji kraj

Mercedesov CLA Coupé atraktivan je u bilo kojoj boji, a u upečatljivoj crvenoj posebno se izdvaja iz mase automobila – pretežno sivih i crnih, u zadnje vrijeme sve više povišenih, SUV modela. Njegove zamamne obline zapravo su i najbolji odgovor na pitanje zašto platiti više za CLA Coupe, kad isti proizvođač u kompaktnom segmentu nudi i limuzinsku A-klasu.

Iako će atraktivnim izgledom zainteresirati većinu promatrača, ono u čemu je CLA Coupé najjači ipak mu je ispod karoserije. Nudi niz pametnih rješenja. U profinjeno oblikovanoj putničkoj kabini vozaču su na raspolaganju, primjerice, MBUX Interior Assist sučelje, koje prepoznaje geste upravljanja i nudi inteligentna rješenja, te proširena stvarnost za navigaciju i razumijevanje indirektnih glasovnih naredbi. MBUX sustav izvorno uveden u A-klasi dodatno je unaprijeđen te CLA nudi visoku razinu automobilske inteligencije. Primjerice, na zahtjev za podizanjem temperature u automobilu zagrijat će samo onaj dio auta gdje se nalazi osoba koja je izgovorila komandu, a ne čitavu putničku kabinu. Razumije kompliciranije komande, reagira i na pokrete rukom. Na veliki digitalni zaslon iza volana nadovezuje se također velik, 10,25-inčni centralni ekran. Na ta dva ekrana vozaču se serviraju sve informacije, preko središnjeg ekrana i Touchpada upravlja svim funkcijama.

Mercedes CLA
1/11

U odnosu na limuzinsku A-klasu, CLA Coupé ima veći prtljažnik, ali manje mjesta na stražnjoj klupi. Realno, straga prostora ima samo za djecu. Međuosovinski razmak kod ova dva modela gotovo je jednak, ali CLA ima širi trag kotača te je dva milimetra niži. Također, duži je 30 i širi 53 mm. Sustavi podrške vozaču preneseni su iz S-klase. Dakle, CLA Coupé ima sve moguće sustave za povećanje razine komfora i sigurnosti. U vožnji je ugodan i upravljiv. Dizelski motor od 150 konjskih snaga ovdje dolazi u kombinaciji s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, uglađenim i brzih reakcija. Isprobani CLA 200 d Coupé AMG Line, zajedno s izdašnom dodatnom opremom, stoji 377.505 kuna. CLA Coupé kreće od 220.800 kn.

Scene koje su vas najviše iznenadile: Najveći hit bila je djevojka na parkiralištu

Mercedes CLA
1/29
Ključne riječi

Komentara 1

MO
mo
16:06 20.12.2019.

Ružan auto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije