Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teslin 'superauto'

Elon Musk iznanadio i predstavio novi roadster koji zapanjuje brzinom

Foto: Reuters
1/6
17.11.2017.
u 12:23

Od 0 do 100 kilometara na sat stići će za 1,99 sekundi, a maksimalna brzina će mu biti preko 400 kilometara na sat, čime će postati i najbrži električni automobil u serijskoj proizvodnji.

Tesla Inc jučer je pripremila spektakl predstavivši novi kamion na električni pogon, te sportski automobil Roadster vrijedan 200 tisuća dolara za koji je izvršni direktor tvrtke Elon Musk rekao da će biti najbrži serijski proizvedeni automobil u povijesti.

Ovo je iznenađenje oduševilo publiku, ali je izazvalo i negodovanje nekih analitičara koji su nezadovoljni raznovrsnošću novih projekata koje pokreću dok istodobno ne uspijevaju u dovoljnim količinama proizvoditi svoj Model 3.

1/12

Pri kraju prezentacije Tesle Semija, iz njegove je prikolice iznenada izašao crveni Roadster. Taj sportski automobil s uklonjivim staklenim krovom nova je verzija prvog vozila koji je Tesla proizveo. Ima četiri sjedala, a na jednom punjenju baterije moći će prijeći oko 1000 kilometara, što je novi rekord za električna vozila, istaknuo je Musk. Od 0 do 100 kilometara na sat stići će za 1,99 sekundi, a maksimalna brzina će mu biti preko 400 kilometara na sat, čime će postati i najbrži električni automobil u serijskoj proizvodnji.

»Moći ćete putovati od Los Angelesa do San Francisca i nazad, brzinom autoceste, bez punjenja. Poanta toga je zadati žestok udarac vozilima na fosilna goriva«, rekao je Musk, dodavši kako će nakon toga vožnja automobila na unutarnje izgaranje podsjećati na upravljanje parnim strojem.

Prvih tisuću automobila koštat će 250 tisuća dolara, a kasniji modeli će se moći kupiti za 200 tisuća dolara.

Musk nije otkrio cijenu za Semi, niti kako i gdje će se ta dva nova modela proizvoditi, no najavio je da će se kamion početi proizvoditi 2019., a da će Roadster na cestama biti godinu kasnije.

Pogledajte Top 10 najjeftinijih rabljenih automobila:

Komentara 4

CR
crocro
05:56 07.02.2018.

Iz inata ce mu Mate Rimac prirediti iznenađenje na koje možda i neće tako dugo čekati.

Avatar Papatest
Papatest
19:27 17.11.2017.

To je američki Mate Rimac,hhha.

FO
fobos
13:48 17.11.2017.

Elon Musk je legenda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije