Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Električni kompaktni SUV Volkswagen ID.4 s dometom od 500 km

Električni kompaktni SUV Volkswagen ID.4 s dometom od 500 km
Foto: Volkswagen
1/2
03.03.2020.
u 12:30

U početku će biti lansiran s prednjim pogonom, dok se kasnije očekuje i pogon na sva četiri kotača.

Umjesto na klasičnom novinarskom danu ženevskog salona automobila i Volkswagen je, poput drugih marki, svoje pripremljene novitete za Geneva Motor Show zbog otkazivanja istog, pokazao putem internetskog live streama.

Osim tri top verzije novog Golfa 8  benzinske GTI, dizelske GTD i hibridne GTE, Volkswagen je predstavio nesuđenu zvijezdu svog štanda u Ženevi - gotovo serijsku izvedbu električnog kompaktnog SUV-a ID.4, koji je prije bio nazivan kao koncept "I.D. Crozz.

Dakle, to je još uvijek predserijska verzija, ali vrlo blizu produkcijske izvedbe koja će biti predstavljena do kraja godine i prodavat će se u Europi, Kini i SAD-u.

Dizajn ovog SUV-a bez emisije posebno je aerodinamičan.

"Izuzetna aerodinamika smanjuje koeficijent otpora, a povećat će domet ID.4 do 500 kilometara, ovisno pogonu.", rekao je Ralf Brandstätter, glavni operativni direktor Volkswagena.

U početku će biti lansiran s prednjim pogonom, dok se kasnije očekuje i pogon na sva četiri kotača.

Komentara 1

Avatar DonnaJB74
DonnaJB74
16:39 08.03.2020.

Betty, 33. bxes.xyz/d962097

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije