Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tesla izaziva skepsu

VIDEO Električni automobili u Njemačkoj - kupe prašinu

tesla
Foto: Deutsche Welle screenshot
08.11.2013.
u 11:01

Kupci su i dalje skeptični prema automobilu koji vozi na struju a košta od 50 tisuća eura naviše

Tesla slovi kao pionirski model elektroautomobila. Ali očito je iznevjerio očekivanja dioničara. Na burzi u New Yorku je njegova dionica pala za deset posto. 

Dio problema leži u tome da su si Amerikanci postavili previsoke ciljeve. Planirali su isporučiti 7000 ovih električnih limuzina - samo u ovom kvartalu - a do sada su uspjeli proizvesti samo 5500. Navodno je i problem to što "kaska" proizvodnja akumulatora. A kupci su i dalje skeptični prema automobilu koji vozi na struju a košta od 50 tisuća eura naviše.

Proizvođači automobila u Europi, međutim, i dalje ne odustaju od ovog proizvoda i nadaju se da će električni automobili konačno postati popularni i među europskim vozačima. 

>>Tesla Model S krajem iduće godine dobiva Google Chrome

Komentara 5

Avatar messerschmidt
messerschmidt
15:15 08.11.2013.

Električni će auto vrijediti jedino kad ga umjesto baterijama opskrbe cijevima za hvatanje struje iz zraka, poput Teslinog Pierce Arrowa iz tridesetih. Nešto poput deloreana iz Povratka u budućnost.

Avatar comandante
comandante
08:36 11.11.2013.

Tesko se probijaju jer je naftni lobi prejak. Nebi se iznenadio i da su ova "samozapaljenja" Tesle proteklih tjedana njihovo djelo.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:26 08.11.2013.

Dat 100.000 dolara, pa za 5 godina ga možeš gurati, jer se baterije potroše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije