Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mediji upozorili

'Hrvatska među zemljama koje postaju smetlište za njemačke dizelaše'

Tesla automobili
Foto: Reuters/PIXSELL
31.01.2019.
u 16:58

Nakon što su se u Njemačkoj počele širiti zabrane dizelaša zbog zagađenja zraka i okoliša koje proizvode, deseci tisuća istih ciljano završavaju u srednjoj i istočnoj Europi

Nakon što su se u Njemačkoj počele širiti zabrane dizelaša zbog zagađenja zraka i okoliša koje proizvode, deseci tisuća istih ciljano završavaju u srednjoj i istočnoj Europi. Njemački mediji su se raspisali o ovoj temi i prenose vijest agencije DPA, a među redcima se spominje i Hrvatska kao jedno od mjesta gdje se masovno plasiraju ovi neželjeni automobili koji zagađuju zrak.

Za Hrvatsku se ne navode još konkretni podaci, no za neke druge države poput Rumunjske jasno se da iščitati kako se broj registriranih dizelaša u 2018. godini povećao za više od 30 tisuća vozila u odnosu na 2017.

Ekološki aktivisti su pak bijesni zbog takvog razvoja događaja. Češki aktivist Jan Pinos kaže kako ne smijemo dozvoliti da postanemo smetlište za stare proizvode, koji zagađuju zrak. 

>>Pogledajte video: Neobični automobili

Ključne riječi

Komentara 30

BI
Biouskoli91
17:11 31.01.2019.

To 'smetliste' je nazalost jos uvijek bolje, pa cak i ekoloski, od onog sto se vozi kod nas.

BE
Berlioz
18:45 31.01.2019.

Čini mi se da je zadnji podatak koji sam vidio da je kod nas prosječna starost automobila 13 godina. To znači da kupovinom dizelaša norme 4 i 5 zapravo poboljšavamo stanje i smanjujemo smetlište koje imamo. To je napredak a ne nazadovanje. No problem je širi jer se kod nas ne pišu nego prepisuju članci tj. nemamo novinare nego imamo prepisivače pa onda dolaze do zaključka da je za nas štetan uvoz dizelaša norme 5 :) Jer nisu shvatili razliku između naše države i one iz koje su prepisali članak.

RO
rola
18:12 31.01.2019.

Hahaha, smeće, pa naš vozni park je star preko 20g!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije