Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAGAZIN AUTOSTYLE

Doznali smo koliko košta promjena ulja u najjeftinijim hrvatskim servisima

AutoStyle
Shutterstock
17.09.2021.
u 12:12

U srijedu 22. rujna uz Večernji list pronađite novi AutoStyle na dar

Troškovi održavanja automobila među najmisterioznijim su troškovima – malo gdje možete prije ulaska u servisnu radionicu znati koliko ćete na izlasku iz nje morati platiti za pojedinu uslugu i ugrađene dijelove. No, ne bi trebalo tako biti jer svaki proizvođač automobila jasno propisuje koje je sve radove periodično potrebno obaviti na svakom pojedinom modelu. Zna se i koja je cijena radnog sata servisera i koliko stoje rezervni dijelovi.

Istražili smo stoga kakvi su rasponi cijena za deset odabranih automobila starih pet godina - u servisima koji su pristali iskazati konačnu cijenu prije dolaska u servis s vozilom, no tu su i neovlašteni i ovlašteni servisi, za različite marke vozila.

U najjeftinijem zagrebačkom servisu zamjena ulja s materijalom i radom za pet godina stari VW Golf tako stoji 704,75 kn, a u najskupljem je 829,75 kn. U Karlovcu je cijena 844,75 kn. U Splitu se ta usluga nudi po cijenama od 765,60 do 774,75 kn. 774,75 kn servis zamjene ulja stoji i u dva ponuđena servisa u okolici Slavonskog Broda. Iako su ovlašteni za druge marke, posao će obaviti i na Volkswagenu, a cijene svih usluga za sve istražene modele su im u lipu iste. Servis zamjene ulja za Škodu Octaviju u Zagrebu stoji od 819,13 do 963,51 kn.

Najjeftiniji su neovlašteni servisi, a među ponuđenima su i ovlašteni za Škoda vozila. U Splitu ista usluga stoji 892,58 do 901,63 kn, a u Slavonskom Brodu 901,63 kn – ista cijena na dvije adrese. Vlasnik Opel Corse E zamjenu ulja u Zagrebu će platiti između 595,53 i 696,78 kn. U Splitu se ta usluga nudi po cijeni od 646,33 do 654,28 kn. U Slavonskom Brodu – dva servisa, jedna cijena: 654,28 kn.

Razlika, dakle, ima čak i na manjim servisnim uslugama te se isplati istražiti cijene. Cijena ne bi trebala biti jedini orijentir – bitna je kvaliteta odrađenog posla, o čemu najbolje govore preporuke drugih vozača.

Detaljnije o cijenama više servisnih usluga za deset odabranih modela čitajte u novom broju magazina AutoStyle, koji obiluje zanimljivim temama i recenzijama novih automobila. Otkrivamo i zašto je Dubrovnik rekorder po broju kazni za prebrzu vožnju, te koliko se zbog nestašice čipova u Hrvatskoj čeka na najtraženije modele automobila.

U srijedu, 22. rujna, na kioscima pronađite Autostyle!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije