Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protestna akcija

Dosta im je bezobrazluka: Vozači električnih auta blokirali benzinsku u Zagrebu

Ilustracija
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
26.12.2019.
u 22:23

- Jedna od smiješnih situacija je da čovjek iskorištava neznanje o električnim automobilima i stavlja cijev na svojoj golf jedinici pokušavajući pokazati nekakvu poruku da zapravo se on kao puni - rekao je vlasnik električnog automobila Siniša Majdančić

Vozačima električnih automobila u Zagrebu prekipjelo je zbog vozača benzinaca i dizelaša koji se bezobzirno parkiraju na punionicama za e-vozila. Stoga su odlučili uzvratiti istom mjerom. Protestno su parkirali na benzinskoj postaji na frekventnoj lokaciji u centru grada ne bi li privukli što više pažnje.

- Jedna od smiješnih situacija je da čovjek iskorištava neznanje o električnim automobilima i stavlja cijev na svojoj golf jedinici pokušavajući pokazati nekakvu poruku da zapravo se on kao puni - rekao je vlasnik električnog automobila Siniša Majdančić za Vijesti.hr.

Događaju se svakakve scene, na električnim punionicama fotografirali su čak i policajce. Stoga je njih 15-ak krenulo u akciju, zauzelo sav prostor na benzinskoj i tako ostalima onemogućilo da toče benzin.

- Koliko god apsurdno i trivijalno izgleda blokirati jednu benzinsku, to je ono što se nama doslovno svakodnevno, pogotovo na duljim putovanjima događa i veliki nam je problem. Nije to samo odlazak na more, to je bilo koja vožnja po Zagrebu i okolici - rekao je vlasnik električnog automobila Josip.

I vozači električnih auta nekad su problematični.

- Imali smo situaciju, dok nismo razgovarali s vlasnikom, čak električnog automobila koji recimo na "kralju Tomislavu" živi u blizini, on iskorištava tako da u devet navečer parkira svoj električni automobil i nema ga do jutra sljedećeg dana, ne plaća parking i blokira punjenje - kaže Majdančić.

Scene koje su vas najviše iznenadile: Najveći hit bila je djevojka na parkiralištu

Ilustracija
1/29
Ključne riječi

Komentara 16

Avatar messerschmidt
messerschmidt
09:37 27.12.2019.

Besplatno tankaju i besplatno parkiraju. Samo me zanima, kome će nakon 7 g prodati taj auto?

Avatar Django
Django
01:17 27.12.2019.

Pobuna snobova.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:11 07.01.2020.

Shvatio sam da je to ciganija, čim sam čuo da moraš noćiti pred vratima ministarstva u redu, prvi dan, samo da se uspiješ prijaviti na prijavu poticaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije