Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDOSTATAK ČIPOVA

Došlo do promjena na vrhu: Evo koji je najprodavaniji auto u Europi u listopadu

Autocesta
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
22.11.2021.
u 15:48

Volkswagen Golf je ispao iz prvih deset jer je prodano je malo više od 11 tisuća vozila.

Nedostaci čipova imaju daleko sežne posljedice za automobilsku industriju, a one su itekako vidljive kad je riječ o popisu najprodavanijih automobila. Godinama je prvo mjesto zauzimao Volkswagen Golf, a zbog poremećaja u proizvodnji sad ga nema ni u prvih deset u Europi. 

Podaci JATO Dynamicsa govore da prvo mjesto ide Peugeotov SUV 2008 (18.109 prodanih primjeraka), drugi je Renaut Clio (14.639), slijede Dacia Sandero (14.034), Peugeot 208 (13.978), peti Ford Focus (12.704)… 

Volkswagen Golf je ispao iz prvih deset jer je prodano je malo više od 11 tisuća vozila. 

Volkswagenova tvornica u Wolfsburgu zbog nedostatka čipova radi na razini koja nije zabilježena još od 1958. godini, piše HAKRevija. 

Pogledajte video: Tisuće kupaca morat će pričekati svoj novi automobil: Probleme zadaju smrdljivi martini!

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

FA
fajlpz
07:44 28.11.2021.

Napokon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije