Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo u Hrvatskoj

Dosad najbolji Volkswagen stigao na naše prometnice

VW Touareg
Foto: VW
1/9
04.10.2018.
u 08:48

S trenutačno raspoloživim dizelskim agregatom od 286 konja Touareg stoji od 529.900 kuna. Već je serijski i više nego izdašno opremljen

Treća generacija Volkswagenova Touarega stigla je u Hrvatsku. Na našem se tržištu zasad nudi s trolitrenim TDI dizelskim motorom koji razvija 286 konjskih snaga. Emitira 173 grama ugljikova dioksida po kilometru, troši 6,6 l/100 km. Snažan dizelaš dolazi u kombinaciji s automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa. SUV nove generacije ubrzo će ponuditi i slabiju verziju dizelskog motora s 231 konjskom snagom. Benzinska izvedba 3,0 V6 TFSI s 340 konja očekuje se iduće godine. S trenutačno raspoloživim agregatom Touareg stoji od 529.900 kuna.

Bogat već u osnovnoj izvedbi

Iz Volkswagena naglašavaju da je novi Touareg njihov najbolji ikad proizveden model. Opremljen je najnaprednijim sustavima povezivosti i potpore vozaču, a mnogi od njih dolaze već u osnovnoj izvedbi novog Volkswagen Touarega.

Pogledajte video VW Touarega:

Primjerice, novi Volkswagen Touareg serijski ima sustav nadzora okoline sa City funkcijom kočenja u nuždi, prepoznavanje pješaka, prepoznavanje prometnih znakova, automatsko održavanje razmaka do brzine 210 km/h, automatsko podešavanje visine svjetlosnog snopa, detekciju umora vozača, kontrolu pritiska u gumama, LED prednja i stražnja svjetla, el. preklopive i grijane retrovizore.

VW Touareg
1/24

Donosi sustave Traffic Jam Assist, Front Cross Traffic Assist, upozorenje prilikom prelaska u drugi vozni trak, upozorenje za vozila u mrtvom kutu, pomoć pri parkiranju sprijeda i straga, višenamjensku kameru, dvozonski automatski klima-uređaj. Dojam luksuza u prostranoj kabini naglašen je glasovnim upravljanjem multimedijom, upravljanjem gestama, navigacijskim sustavom “Discover Pro” s 9,2-inčnim dodirnim ekranom u boji i 3D navigacijskom mapom Europe.

Zasloni umjesto prekidača

Impresivan Innovision kokpit spaja zaslon digitalnih instrumenata i zaslon infotainment sustava te pruža vozaču mogućnost potpune personalizacije novog Touarega. Unutrašnjost Touarega tako postaje digitalna jedinica za informiranje, komunikaciju i zabavu. Stražnja je klupa asimetrično djeljiva, preklopiva i po dužini podesiva. Pod prtljažnika može se podešavati po visini, a Touaregov prtljažni prostor zapremnine je 810 litara. Osim opreme i performansi, Touaregu su nabildane i dimenzije. Od prethodnika 77 mm duži te je 44 mm širi. Neznatno je niži.

Pogledajte video o tome koliko vrijede vozačke dozvole i kada ih trebate zamijeniti:

Ključne riječi

Komentara 4

GV
golub Vaso
12:57 04.10.2018.

6.6 troši kad ga baciš s nebodera

PA
pavel1001
13:08 04.10.2018.

jeftino,reći ću susjedu koji kopa po kontejnerima da si pogleda...

AR
Artukovic
13:50 04.10.2018.

Zapakirajte mi dva za van...sa vise luka,molim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije