Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo u motornoj gami

Dizelska Kona sa 115 i 136 konja

Hyundai Kona
Foto: Hyundai
12.07.2018.
u 11:14

Dok se neki proizvođači automobila odriču dizelskih motora, Hyundai je upravo modernim dizelašem ojačao ponudu malog crossovera

U sklopu obnavljanja svoje SUV game Hyundai je novu snagu podario i motorizaciji modela Kona i to u vidu 1,6-litrenog CRDi Smartstream 4-cilindarskog turbodizelskog motora.

Dolazi u dvjema izvedbama - od 115 i 136 konjskih snaga - a kupcima su na raspolaganju opcije s prednjim ili pogonom na sva četiri kotača, kao i izbor između 6-stupanjskog ručnog i 7-stupanjskog automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom. Smartstream tehnologija poboljšava performanse, a smanjuje potrošnju, te dugoročno ne bi trebao imati problema s novom CO2 regulativom.

No ovaj motor nije jedina promjena u Koninoj motornoj gami. Benzinski 1,6 T-GDI od 177 konja sada se može dobiti i s prednjim pogonom. Dosad se, naime, nudio isključivo u 4x4 izvedbi. Hyundai izmjene na svojoj Konu nije zaustavio samo na motorizaciji. Zanimljiv novi detalj je krovna antena u stilu peraje morskog psa. Dojam u interijeru podiže i grijano kolo upravljača, uz grijana sjedala, a Kona nudi i head-up displej te bogat sigurnosni paket. 

Hyundai Kona
1/9
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije