Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON ODGODE

Njemački sud dopustio zabranu dizelaša!

dizel
DPA/Pixsell
27.02.2018.
u 13:03

Gradovi će prema kakvoći zraka moći zabraniti prometovanje dizelskim automobilima proizvedenima prije 2015. kakvih je u Njemačkoj oko 12 milijuna

Njemački savezni upravni sud u Leipzigu donio je danas presudu da njemački gradovi mogu zabraniti vožnju gradskim područjima dizelskim automobilima starijih godišta. Radi se o dizelskim automobilima do ekološke norme do Euro6 (počela se proizvoditi 2015. godine).

Drugostupanjska odluka saveznog suda donesena je u povodu žalbe na odluku koju su donijeli pokrajinski sudovi u Stuttgartu i Düsseldorfu prošle godine o zabrani prometovanja automobila s dizelskim motorima proizvedenima prije 2015. godine u tim gradovima, donosno obveznim preinakama koje se moraju izvršiti na dizelskim motorima koji imaju Euro4 (od 2005. do 2009.) i Euro5 norme (od 2009. do 2015.), kako bi zadovoljavali sadašnje ekološke norme Euro6 standarda.

Dizelaši proizvedeni prije 2005. godine u Njemačkoj već su ranije zbog ekologije praktički otpisani. Riječ je o više od 12 milijuna takvih automobila u Njemačkoj.

Ova odluka saveznog suda ima pravni učinak u cijeloj Njemačkoj i svaki grad će moći, zavisno o zagađenosti zraka u njihovoj sredini, zabraniti vožnju dizelskih automobila na svom području. Za sada je prekomjerna emisija dušikova oksida i čađe, koji su glavni negativni ispusti dizelskih automobila, izmjerena u 60-ak njemačkih gradova, a postupak za zabranu dizelaša podnio je i München, najveći njemački grad koji je to pokrenuo.

Pogledajte i galeriju: Ovo boli! Bagerima uništili luksuzne automobile i poslali poruku

dizel
1/8
Ključne riječi

Komentara 24

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
11:28 27.02.2018.

Lopovi kak god okreneš!

Avatar navijač
navijač
13:13 27.02.2018.

Ljetos sam čuo od jednog kolege iz Minhena da će zabraniti dizelaše po cijelom gradu , pa nisam vjerovao. Bit će dobrih polovnjaka za uvoz.

MK
marcel.kocan
15:50 27.02.2018.

Evo kako prisiliti ljude da kupe nove aute umjesto samo tri godine starih i time pomognu njemačku auto industriju... radi se, naravno, o pljački a ne o ekologiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije