Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inozemni oglasnici

Pripazite na nerealno niske cijene automobila i tražite sve dokumente

ilustracija
Foto: Thinkstock
06.04.2016.
u 21:30

Vrlo je bitno da je auto odjavljen i ako se kupuje od privatne osobe da je ovjeren kod notara, jer u protivnom se neće moći registrirati u Hrvatskoj – kaže Horvat

Kako se Horvat automobili bave i prijevozom ‘polovnjaka’ iz inozemstva, Damir Horvat upoznat je i sa slučajevima nezadovoljnih kupaca automobila iz EU. 

– Na popularnim oglasnicima poput mobile.de ima i lažnih oglasa prevaranata koji traže da se uplati akontacija. Dogodilo se da kupci u Hrvatskoj uplate kaparu i nikad im se više nitko ne javi. Stoga pripazite, pogotovo na oglase s nerealno niskom cijenom auta. Također, detaljno čitajte oglase, jer se znalo dogoditi da su kupci zanemarili činjenicu da je auto u kvaru, što je pisalo u oglasu, ili nisu provjerili opremu. Posebno je važno provjeriti ispust CO2 jer se prema njemu plaća trošarina u Hrvatskoj, a u oglasu nije uvijek vjerodostojan – upozorava Horvat. 

Zbog toga savjetuje da kupac zatraži da mu prodavatelj pošalje kopiju prometne dozvole gdje piše i taj podatak te broj šasije auta prema kojoj se može provjeriti u ovlaštenim servisima povijest automobila, ali i odakle je auto jer u Njemačku dolaze auti iz cijele EU. 

– Vrlo je bitno da je auto odjavljen i ako se kupuje od privatne osobe da je ovjeren kod notara, jer u protivnom se neće moći registrirati u Hrvatskoj – kaže. Treba imati na umu i da se bez administrativne prijave u inozemstvo ne smije nositi više od 9999 eura po osobi.

>> I novi i rabljeni auti imaju adute, ali i nedostatke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije