Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva električna Dacia

Dacia Spring s 200 km dometa na tržište stiže 2021. godine

Prva električna Dacia
Foto: Dacia
1/2
03.03.2020.
u 13:28

Dacia ide ukorak s vremenom, ostajući pritom vjerna svojim temeljnim načelima: jednostavna, suvremena, pouzdana i izdržljiva vozila po pristupačnim cijenama.

Električni automobili dolaze i u ponudu proizvođača koji su poznati po jeftinijim automobilima. Tako je Dacia predstavila Spring Electric, zasad konceptni električni automobil koji će vrlo brzo, već iduće godine stići na tržište kao serijsko vozilo.

Radi se o simpatičnom gradskom automobilu SUV izgleda s četiri sjedala za 4 odrasle osobe. Dugačak je 3,73 m i ima pet vratiju.
Dacia se u razvoju svog prvog električnog automobila oslonila na desetogodišnju stručnost Grupe Renault u proizvodnji električnih vozila (7800 primjeraka vozila ZOE, Kangoo Z.E. i Twizy).

Dacia ide ukorak s vremenom, ostajući pritom vjerna svojim temeljnim načelima: jednostavna, suvremena, pouzdana i izdržljiva vozila po pristupačnim cijenama - objavila je Dacia. Stoga, očekuje se da cijena bude vrlo konkurentna u odnosu na druge gradske električne automobile.

Lagana i kompaktna serijska inačica Dacia Spring imat će domet od 200 km (WLTP), kojim osigurava bezbrižnu vožnju gradom i izvan njega.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
11:08 06.03.2020.

za grad bi bio dovoljan e-auto sa dosegom od 50-70 km i 60 km/h i cijene do 10.000€, npr. malo jači Citroen Ami One

CR
crocro
16:01 03.03.2020.

Sada kada se radi na poboljšanju baterijskog sustava u cilju neprekidne vožnje 300-400 km, oni izlaze spektakularno s modelom koji će uspjeti prijeći bez punjenja nevjerojatnog oko 200 kilometara. I to tek slijedeće godine. I u trenutku kada se to dogodi biti će automobila od kojih niti jedan neće bez punjenja prijeći manje od 400 kilometara. U automobilskoj industriji se u jednoj godini čuda događaju. Teško da se ovaj prikazani model može nazvati revolucionaran i uspješan model kako se najavljuje. Uz dužno poštovanje proizvođaču.

CR
crocro
16:09 03.03.2020.

Evo npr. električni kompaktni SUV Volkswagen ID4 s dometom od 500 kilometara. Cijenu na stranu, ali domet od 200 km je doista malo. Pa zar će Daciu na dužem putovanju puniti svakih malo više od jednog sata vožnje? Nije samo pitanje punjenja, nego i gdje će puniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije