Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhunska jurilica

Bugatti premašio mitsku granicu: Chironom pojurili preko 300 milja na sat

Bugatti premašio mitsku granicu: Chironom pojurili preko 300 milja na sat
Foto: Bugatti
1/2
03.09.2019.
u 11:08

Superautomobil posebno modificiran za ovu priliku na Volkswagenovoj je testnoj stazi Ehra-Lessien u Njemačkoj dosegnuo brzinu od 304,77 milija na sat, odnosno 490.48 kilometara na sat

Bugatti je sa svojim Chironom pojurio preko 300 milja na sat te tvrde da su postali prvi proizvođač serijskih automobila koji je premašio tu mitsku granicu.

Superautomobil posebno modificiran za ovu priliku na Volkswagenovoj je testnoj stazi Ehra-Lessien u Njemačkoj dosegnuo brzinu od 304,77 milija na sat, odnosno 490.48 kilometara na sat. Za upravljačem je bio Bugattijev testni vozač Andy Wallace.

Automobil korišten za ovaj pothvat je prototip koji je Bugatti razvio u suradnji s talijanskom Dallarom, a osim sigurnosnih modifikacija poradili su na karoseriji kako bi poboljšali aerodinamiku. Gume je razvio Michelin, koji radi gume i za standardne Chirone.

- Nepojmljivo je da bi jedan auto mogao ovo postići. Ali Chiron je bio dobro pripremljen i osjećao sam se jako sigurno, čak i na ovim visokim brzinama - rekao je Wallace.

A ako ste slučajno željeli ponoviti ovaj pothvat u svom Chironu, koji zacijelo imate u garaži, moramo vas razočarati - standardni model elektronski je ograničen na 420 km/h.

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zagi101
12:03 03.09.2019.

da i kaj s tim? da me uslika kamera? gdje da to vozim? koja debilana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije