Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugledni časopis

Britanski Autocar isprobao Rimčev Concept_One: 'Oduzima dah'

Rimac Concept_One
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/2
28.08.2017.
u 10:06

Proizvedeno je samo osam automobila Concept_One, a sada ih je samo sedam nakon nesreće u kojoj je sudjelovao Richard Hammond, piše Autocar

Rimac Concept_One i dalje izaziva pozornost u svjetskim medijima. Sada se u ovom rijetkom hiperautomobilu provozala i novinarka uglednog britanskog automobilskog časopisa Autocar. Rachel Burgess bila je na suvozačkom mjestu, dok je za upravljačem bio testni vozač Rimca Miroslav Zrnčević. Razumljivo, nakon što je jedan primjerak razbio voditelj The Grand Toura Richard Hammond u (ne)slavnoj nesreći.

– Proizvedeno je samo osam superautomobila Rimac Concept_One. Sada ih je samo sedam nakon nesreće u kojoj je sudjelovao Richard Hammond. S obzirom na to da su svi automobili u vlasništvu kupaca, nije čudno da sam se našla na suvozačkom, a ne vozačkom mjestu – piše Burgess, koja se u Rimcu vozila pokraj Montereya u Kaliforniji. Taj je primjerak u vlasništvu očnog kirurga Paula Rungea iz Floride.

Autocar ističe kako Concept_One ubrzava do 100 km/h za samo 2,6 sekundi, što je brže od McLarena P1 i LaFerrarija, a pohvaljen je i Rimčev infotainment-sustav koji je ocijenjen impresivnim. Autocarova novinarka ostala je oduševljena performansama pokazanima u kratkoj vožnji.

Rimac Concept_One
1/17

– Ovo je tako brzo i tako uznemirujuće tiho da mi oduzima dah – komentirala je.

Komentara 71

HR
Hrabraja
10:11 28.08.2017.

Da imAmo inteligentnu vlast, uložili bi sve dostupne poticaje u tvornicu el. automobila i molili Rimca da ju vodi jer je to buducnost. Ali mi smo zapeli u 1945

KA
kajinx
10:34 28.08.2017.

Bravo Mate!

SX
sudbina x
10:47 28.08.2017.

Fantastično...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije