Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FOTO GALERIJA

Britanska se aristokracija pristala modernizirati, odradit će to sa stilom

Foto: Bentley
1/14
21.09.2022.
u 14:22

Bentleyev W12 motor najuspješniji je 12-cilindarski agregat u povijesti i upravo s njim završava važno poglavlje za Bentley Motors. Prvi električni Bentley nastao na Baturovim temeljima očekuje se tijekom 2025. godine

Zadnjih godina mnoge su tradicije prekinute, a zadnji je u nizu ozbiljne promjene najavio Bentley Motors. Njegov novopredstavljeni Mulliner Batur – grand touring coupé s dvojim vratima limitiran na 18 primjeraka – označava početak Bentleyeve dizajnerske revolucije. A kad se britanska aristokracija pristane modernizirati, jasno je da se radi o nečem posebnom. Batur demonstrira novi dizajnerski smjer kojim će se voditi Bentleyeva buduća gama baterijskih električnih automobila. Ova prva serija djelo je kućnog Mulliner odjela i svih je 18 primjeraka, ručno rađenih i zasebno specificiranih po željama kupca, već rezervirano. U interijeru će se naći čak i elementi od 18-karatnog zlata.

Batur će ujedno biti najsnažniji Bentley dosad: razvijat će više od 740 KS i 1000 Nm iz ručno složenog 6.0-litrenog twin-turbaka W12. Bentley je najavio transformaciju u potpunu elektrifikaciju pa je jasno da je ovaj motor na zalasku, ali sa scene će sići u velikom stilu, uz izvanrednu snagu, velik okretni moment i profinjenost. Performanse motora bit će usklađene s najnaprednijom Bentley šasijom ikada, sa speed-tuned zračnim ovjesom, električnom aktivnom kontrolom protiv prevrtanja, eLSD, upravljanjem na sva četiri kotača i vektoriranjem zakretnog momenta. Podršku će mu pružiti snažan dizajn zahvaljujući kojem automobil izgleda kao da juri čak i kada miruje. Naravno, zadržan je izduženi poklopac motora, simbol snage i prestiža. Sprijeda, modernizirana je slavna Bentleyeva rešetka, niža je pa djeluje još snažnije, dominantnije.

Komentara 1

GL
globalsolutions
23:13 24.09.2022.

0 bodova, postojeći model sa okruglim svjetlima TOP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije