Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE U PRAVU?

Plaćaju građanima da uslikaju aute i prijave vozače koji krivo parkiraju

parkiranje
Foto: Jonathan Brady/Press Association/PIXSELL
06.02.2017.
u 00:15

Aplikacija, koja je dostupna u Britaniji, napravit će kaos, a može dovesti do sukoba, kažu kritičari novog sustava kontrole parkirališta

Britanci su pronašli novi način za borbu protiv vozača koji nepropisno parkiraju automobile, a to je aplikacija koja omogućava drugima da ih prijavljuju te pri tome zarade novac.

Aplikaciju je kreirala kompanija UK Car Park Management, koja omogućava korisnicima da anonimno fotografiraju automobile i registarske oznake te da ih pošalju kompaniji koja se, između ostalog, brine za red na parkiralištima velikih trgovačkih centara i lanaca brze hrane. Vozačima koji su nepropisno parkirali potom će biti poslana poštom kazna od 60 funti. Ako je ne plate u roku od 14 dana, ona će biti povećana na 100 funti. Kad vozač plati kaznu, onome tko ga je prijavio bit će isplaćeno 10 funti. Dok jedni smatraju da je aplikacija odlično rješenje, drugi joj se protive.

– Aplikacija nije problem, nego vozači koji ne poštuju zakon – rekao je šef CPM-a James Randall.

Objasnio je da će svaka prijava proći kontrolu te da slanje fotografije ne znači automatski i kaznu vozaču. No, britanski automoto savez RAC upozorava na opasnosti takvog sustava.

– Ovo je pogrešno, recept za katastrofu. Aplikacija će napraviti kaos, a može dovesti do sukoba vozača i osoba koje traže brz način za zaraditi 10 funti – izjavio je glasnogovornik RAC-a Simon Williams.

>> Krivo se parkirao, a onda je uslijedila osveta kakvu nije mogao ni zamisliti

>> Zar je uistinu potrebno automobilom ići od Trga do Frankopanske?

Komentara 7

LA
Latz
13:58 06.02.2017.

Kad će kod nas?

TH
than
14:36 06.02.2017.

Ovo da kod nas dodje za 15 minuta zaradis dnevnicu.

MA
maxxxx
16:25 07.02.2017.

Sa ovim ti se moze dogoditi da nastradas ni kriv ni duzan. Npr. lijevo I desno krivo parkirani automobili, a izmedju njih prazno mjesto. Ti se parkiras I kad ova dvojica odu ti ostanes parkiran preko dva mjesta I netko te uslika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije