Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
8,7 milijardi eura

BMW zabilježio rekordnu dobit u 2017.

BMW
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/5
09.03.2018.
u 08:15

Iz grupe sa sjedištem u Muenchenu izvijestili su jučer da su prošle godine isporučili 103.080 elektrificiranih modela automobila, čak 65,6 posto više nego u prethodnoj godini.

Njemački proizvođač luksuznih automobila BMW objavio je da mu je neto dobit u 2017. uzletjela 26 posto, na rekordnih 8,7 milijardi eura, potaknuta snažnom potražnjom za elektrificiranim vozilima i poreznom reformom u SAD-u.

Iz grupe sa sjedištem u Muenchenu izvijestili su jučer da su prošle godine isporučili 103.080 elektrificiranih modela automobila, čak 65,6 posto više nego u prethodnoj godini. Do kraja iduće godine namjeravaju ih isporučiti pola milijuna. Prošle je godine grupa u čijem su vlasništvu i brendovi Mini i Rolls-Royce isporučila 2,46 milijuna vozila, 4,1 posto više nego u godini ranije.

BMW
1/5

"Iza nas je najuspješnija godina u povijesti naše kompanije - osmu godinu zaredom ostvarili smo rekordne razine prihoda i dobiti", naglasio je predsjednik uprave BMW-a Harald Krueger. Prema zacrtanim bi ciljevima i 2019. trebala biti rekordna a u ovoj godini planiraju dodatno povećati broj isporučenih automobila.

"Ove godine ciljamo na novi rekord u stavci prodaje, uz blago povećanje broja isporučenih automobila u odnosu na prethodnu godinu", napominje Krueger. U BMW-u nisu spominjali bojazni od trgovinskog rata nakon prijetnje američkog predsjednika Donalda Trumpa uvođenjem carina na uvoz čelika i aluminija. Upozorili su ipak da očekuju da će "političko i ekonomsko okruženje i dalje biti obilježeno snažnim oscilacijama".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije