Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKA PREMIJERA

BMW odbrojava na drugom kraju svijeta! Pogledajte što je pripremio

Foto: BMW
1/12
24.05.2020.
u 12:21

Redizajn je i petici i šestici donio upečatljivija, agresivnija glavna svjetla, veću prednju rešetku, uz još poneko zatezanje bora na linijama karoserije. Dotjerani su branici, kao i LED svjetlosni potpis straga. Novi motori nude više snage

Bavarska premium marka 27. svibnja u Koreji premijerno otkriva dva atraktivna noviteta. Redizajniranu Seriju 5 i Seriju 6 korejski je zastupnik BMW-a najavio tek na svom Instagram profilu, kroz fotografije djelomično još uvijek zamaskiranih automobila. Zašto u Koreji? Prije svega, jako računaju na to tržište, pogotovo u segmentima 'petice' i 'šestice'. Osim toga, u Koreji je BMW po broju prodanih primjeraka zasjeo na prvo mjesto među nekorejskim markama.

Ništa manje važna nije ni činjenica da je europsko tržište automobila (opet) na koljenima, pa je BMW očito procijenio da će premijera u Koreji polučiti više uspjeha, pogotovo jer su 'petica' i 'šestica' i u dosadašnjim izvedbama u Koreji bile jako popularne. Upravo je Koreja najveće tržište za Seriju 5, jer je tamo od 1995. godine prodana u ukupno 196.000 primjeraka. Drugo najveće tržište za Seriju 5 su SAD. Koreja je također drugo najveće tržište za Seriju 6, poznatu i kao Gran Turismo, nakon Kine.

Ova dva noviteta u Koreji bi se trebala početi prodavati u studenom. Dijele platformu, motore i brojne napredne tehnologije. Redizajn je i jednom i drugom modelu donio upečatljivija, agresivnija glavna svjetla, veću prednju rešetku, uz još poneko zatezanje bora na linijama karoserije. Dotjerani su branici, kao i LED svjetlosni potpis straga.

Koliko je zasad poznato, 30i modeli dobit će malo više snage iz 2,0-litrenog četiricilidarskog turbomotora. Preliminarni podaci ukazuju na porast s današnjih 248 konjskih snaga i 350 Nm na oko 255 KS i 400 Nm. Snažniji trolitreni šestcilindarski linijski turbak u 40i verzijama vjerojatno će biti zamijenjen novijom izvedbom istog motora, jednakoj onoj koju ima BMW M340i s 382 KS i 500 Nm. Za očekivati je da će se gami pridružiti i nove plug-in hibridne varijante. U putničkoj kabini ne očekuju se veće izmjene, s obzirom da su oba modela na sredini životnog ciklusa, ali povezivost će svakako biti poboljšana.

BMW je premijeru nove Serije 5 i Serije 6 prvobitno planirao održati na Međunarodnom salonu automobila koji se u prvom tjednu lipnja trebao održati u Busanu, no sajam je otkazan zbog pandemije koronavirusa.

Ključne riječi

Komentara 5

IT
I-To
13:02 24.05.2020.

Mogu oni pripremati što hoće oni su grani na kojoj yjede osjekli samo ovo ko danas 60.000 € daje za vozilo koje možda prekosutra nesmije na ulicu .

Avatar CarolKO96
CarolKO96
09:35 30.05.2020.

w​​w︆︅︆︅︆︅​w︆︅︆︅︆︅​.k​i​s︆︅︆︅︆︅st​︆︅o︆︅︆︅​​k︆︅︆︅︆︅​​.​c​︆︅︆︅︆︅o​​m

Avatar MariaJE95
MariaJE95
08:58 25.05.2020.

w​​w︅︆​​w​.​l​​​o︅︆ve​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije