Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST

Bez modernih sigurnosnih sustava nema više pet zvjezdica

Tesla
Foto: EuroNCAP
15.11.2014.
u 10:00

BMW Serija 2 Active Tourer, Škoda Fabia, Tesla Model S i Nissan Pulsar ocjenjeni su s odličnih pet zvjezdica

Na najnovijem sigurnosnom testu Europskog programa ocjenjivanja novih automobila (EuroNCAP) testirano je šest automobila. Detaljne chrash testove prošli su BMW Serije 2 Active Tourer, Nissan Pulsar, redizajnirani Renault Megane, Škoda Fabia, Suzuki Celerio i Tesla Model S.

Maksimalnih pet zvjezdica za sigurnost osvojili su BMW, Nissan, nova Fabia i električni Tesla. Danak godinama na tržištu platio je osvježeni Renault Megane, koji je osvojio četiri zvjezdice, a nije briljirao na sigurnosnim sustavima (upozorenje o prelasku u drugu traku, automatsko kočenje u nuždi, upozorenje o vozilu u mrtvom kutu...), koji su uz zaštitu odraslih putnika, zaštitu djece u vozilu i zaštitu pješaka, nedavno postali ravnopravan kriterij za ocjennjivanje. Megane je prema tom kriteriju dobio 56% bodova.

A samo 38% bodova prema istom je kriteriju dobio novi Suzukijev gradski mališan Celerio, koji je ocjenjen s ukupno tri zvjezdice. Najbolje ocjene (74%) dobio je za sigurnost djece u vozilu.

Najbolji su na testu bili BMW Serija 2 Active Tourer i Nissan Pulsar, čime je novi japanski kompakt zaokružio odlične Nissanove sigurnosne rezultate na ovogodišnjim EuroNCAP testiranjima jer su već s pet zvjezdica ocijenjeni i Qashqai i X-Trail.

Izvrsne ocjene za sigurnost odraslih putnika i djece u automobilu dobio je i Škodin predstavnik B segmenta. U oba kriterija dobio je 81% bodova, dok je u sigurnosti pješaka i sigurnosnim sustavima Fabia vrlo dobra (69% bodova).

>> Novom Nissanu X-Trailu maksimalna ocjena za sigurnost

>> Kineski Qoros briljirao na sudarnim testovima EuroNCAP-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije