Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teslin SUV

Autopilot spasio život - vozio vozača 30 km do bolnice

Joshua Neally
Foto: VL
08.08.2016.
u 06:30

Vozač je procijenio je da vožnju ne može nastaviti, ali i da će do bolnice brže doći Teslinim autopilotom nego da pričeka hitnu pomoć.

Nedavno je svijet obišla vijest da je zbog zatajenja autopilota vozeći se u Tesli na Floridi poginuo Joshua Brown. Sredinom prošlog mjeseca jedan se Tesla S također razbio za korištenja autopilota. Zbog svega toga, tvrtka se našla pod čak tri savezne istrage. No, sada kruži vijest da je upravo Teslin autopilot jedan život i spasio. Joshua Neally, odvjetnik iz američkog grada Springfielda u državi Missouri, vozeći se u svojem Modelu X osjetio je snažne bolove u tijelu.

Procijenio je da vožnju ne može nastaviti, ali i da će do bolnice brže doći Teslinim autopilotom nego da pričeka hitnu pomoć. Teslin SUV tako ga je vozio 30 km do bolnice. Odmah mu je pružena pomoć te je do kraja dana imao dovoljno energije da se vrati kući. Kako su mu liječnici kasnije rekli, bolovi su bili posljedica plućne embolije, poremećaja koji nastaje iznenadnim nakupljanjem zgusnute krvi u pulmonalnoj arteriji s posljedičnom opstrukcijom dotoka krvi u plućno tkivo.

U Tesli su taj slučaj odmah iskoristili kako bi dokazali da je autopilot siguran, odnosno sigurniji od prosječnog vozača.

>> Zračni jastuk nije se otvorio nakon sudara Tesle s traktorom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije