Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izabrali smo

6 najboljih besplatnih aplikacija za vozače

mobitel
Foto: Igor Kralj/Pixsell
11.06.2017.
u 15:00

Provjeri prognozu, plati parking i prouči kartu grada u koji putuješ

Moderan smartphone danas je gotovo nezaobilazan dio naše svakodnevice. Njime provjeravamo vijesti i vremensku prognozu, objavljujemo što je novo na Facebooku, stavljamo najbolji selfie na Instagram, plaćamo račune i kupujemo odjeću, igramo igrice...  

Navigacija u džepu

Mogli bismo tako unedogled. Koji god aspekt naših života sagledali, pametan telefon u njemu ima važnu ulogu. Čak i u vožnji. Zahvaljujući pametnim telefonima, primjerice, više ne morate kupovati skupe navigacijske sustave - najbolji i najjeftiniji (besplatan) nalazi vam se u džepu. Ne morate zvati HAK kako biste saznali stanje na cestama - provjerite na vašem zaslonu; vremenska prognoza - ista stvar.

Ukratko, smartphone je postao vrlo važan dio vozačke "opreme", a zahvaljujući konstantnom napretku tehnologija i mobilnih aplikacija, svakih nekoliko mjeseci pojavi se neka nova funkcija koja vam dodatno olakšava život za upravljačem. Odabrali smo neke od trenutačno najzanimljivijih i najkorisnijih mobilnih aplikacija za iOS i Android uređaje. Najbolje od svega - svaka od ovih aplikacija je besplatna.

Daleko najkompletnija i najkorisnija mobilna aplikacija za vozače upravo je ona Hrvatskog autokluba. HAK-ova aplikacija sadrži sve moguće informacije koje možete zamisliti i koje će vam ikad zatrebati, neovisno putujete li po Hrvatskoj ili u inozemstvo, odnosno jeste li domaći ili strani korisnik. Pored aktualnog stanja na cestama i prognoze prometa za sutradan, HAK-ova aplikacija nudi pregled slika uživo s više od 150 kamera u Hrvatskoj postavljenih na graničnim prijelazima, naplatnim postajama, trajektnim pristaništima, a moguć je i pregled jednominutne informativne emisije "Promet info" te pregled popisa radarskih kontrola.  

Automatski zove pomoć

Nadalje, tko voli biti u toku s vremenskom prognozom i aktualnim meteorološkim podacima, bit će ugodno iznenađen aplikacijom HRT Meteo. Putni Anđeo, pak, inovativna i hvalevrijedna aplikacija Oryx Asistencije, u slučaju nezgode automatski zove pomoć.
Parking HR olakšat će proces plaćanja parkiranja, a aplikacije Here WeGo i Google Maps cijenit će vozači koji kartu pojedinog područja žele pregledavati i kad nisu spojeni na internet.

Komentara 1

AD
adrad
20:47 16.06.2017.

Kada će izmisliti aplikaciju koja gasi ekran pametnog telefona vozača pri brzini većoj od 20 km/h? Svaka čast tehnološkom napretku, ali korištenje telefona u vožnji je ludost, pogotovo pisanje poruka i komunikacija na društvenim mrežama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije