Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Među 35 najboljih

Amerikanci odali priznanje Mati Rimcu: 'Već sada stvara promjenu u svijetu'

Mate Rimac
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/4
08.11.2018.
u 13:33

Matu Rimca je list MIT Technology Review uvrstio među 35 najboljih inovatora mlađih od 35 godina.

Američko veleposlanstvo u Zagrebu čestitalo je putem svoje Facebook stranice hrvatskom poduzetniku Mati Rimcu nakon što ga je list MIT Technology Review uvrstio među 35 najboljih inovatora mlađih od 35 godina.

Taj izbor provodi se svake godine, a ugledni MIT slovi za jedan od najboljih tehničko-prirodoslovnih fakulteta na svijetu.

Među slavnim inovatorima i poduzetnicima u prošlosti su se našli i osnivači Googlea Larry Page i Sergej Brin te "otac" Linuxa Linus Torvalds.

Video - Predstavljen Rimčev automobil C_Two

 

- Čast mi je biti jedan od 35 najboljih inovatora koji imaju manje od 35 godina, ali to je priznanje ne samo za mene, već za cijeli moj tim. Iznimno je puno mojih suradnika u kompaniji koji zaslužuju ovu nagradu, napisao je na svojoj Facebook stranica Mate Rimac.

Rimca Amerikanci opisuju kao mladog Hrvata porijeklom iz BiH koji tvrdi da je stvorio najbrži i najuzbudljiviji električni hiperautomobil na svijetu. Želio je pokazati da električni automobili mogu biti ne samo korisni za očuvanje okoliša, nego i moćni, zabavni strojevi koji su kvalitetniji od tradicionalnih automobila. Još dodaju da u njegovoj tvrtki Rimac Automobili radi više od 400 ljudi. 

 

List je prenio i Rimčeve riječi:

- Najveći problem predstavljalo nam je to što u Hrvatskoj nije postojala niti jedna auto kompanija, sve smo morali napraviti sami. 

A jedan od članova žirija, Michel Duchateau, rekao je da Rimčev projekt već sada stvara promjenu u svijetu.

 

Komentara 9

OK
okolo
14:50 08.11.2018.

bravo mate, iskrene čestitke

GV
golub Vaso
14:11 08.11.2018.

prodaja magle

DU
Deleted user
17:57 08.11.2018.

da je napravio elektricnu hrvatsku nasi politicari bi bili otpornici a mladi ljudi kondenzatori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije