Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPOVINA ZRAKOPLOVA

Vučić Hrvatskoj: 'Ako imaju novac, neka se naoružavaju'

27.06.2017.
u 16:24

Vučić je naglasio kako je Srbiji stalo da "osigura svoju sigurnost, svoje nebo i sigurnost svojih građana"

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je danas da svaka država ima pravo naoružavati se sukladno svojim mogućnostima i potrebama, a Hrvatskoj poželio "puno uspjeha" u nakani da proširi flotu svojih borbenih zrakoplova.

"Ako imaju novac, neka se naoružavaju, ako imaju zdravu ekonomiju, neka se naoružavaju. Želim im puno uspjeha. Nema tu filozofije", rekao je Vučić, komentirajući najave u medijima da će Hrvatska nabaviti suvremene borbene zrakoplove F-16 ili "gripen".

Vučić je, tijekom posjeta sajmu naoružanja i vojne opreme, koji je tijekom dana otvoren u Beogradu, naglasio kako je Srbiji stalo da "osigura svoju sigurnost, svoje nebo i sigurnost svojih građana".

"To je naš posao - uraditi ono što je za Srbiju važno. Što će raditi drugi - neka rade kako im volja", poručio je Vučić.

1/0

Mediji u Hrvatskoj objavili su ranije kako je Ministarstvo obrane RH zainteresirano za kupnju borbenih zrakoplova četiriju zemalja, kojima će u idućih mjesec dana poslati svoje zahtjeve, a navedene su Švedska za borbeni zrakoplov Gripen JAS-39), SAD za F-16, Južna Koreja za FA-50 te Izrael za F-16 Barak.

Aleksandar Vučić je na otvaranju 8. međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme u Beogradu najavio da će inozemne tvrtke ubuduće moći sudjelovati u srpskoj vojno-obrambenoj industriji do 49 posto, zahvaljujući izmjenama zakona koje je pripremilo ministarstvo obrane.

"Moći ćemo primiti znanje, pamet i novac iz inozemstva, jer Srbija ima tradiciju u proizvodnji oruđa i oružja", rekao je Vučić, naglasivši kako će to dodatno omogućiti da obrambena industrija bude poticaj razvoju domaćeg  gospodarstva.

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2017" otvoren je u dvorani 4. Beogradskog sajma i trajat će do do 30. lipnja, a pokrovitelj je ministarstvo obrane u suradnji s javnim poduzećem "Jugoimport SDPR".

Otvaranju su, među ostalim, nazočili i aktualni ministar obrane Zoran Đorđević, ministrica pravosuđa Nela Kuburović, predstavnici brojnih veleposlanstava te vojna izaslanstva Indije, Kazahstana, Alžira, Egipta, Rusije, Meksika, Indije, Cipra, Togoa, Libanona.

Komentara 53

DU
Deleted user
16:58 27.06.2017.

nije " Vucic Hrvatskoj " ...vec, Vucic novinaru, na novinarsko pitanje... zar da pogresna interpretacija dovede do zastoja otopljavanja odnosa kraljice i vozda

Avatar mali_Radojica- hibridni ratnik
mali_Radojica- hibridni ratnik
17:53 27.06.2017.

Male zemlje,a to je pokazala agresija NATO pakta na Srbiju,1999.godine treba da,ako već moraju, novac ulažu u moderne PVO sisteme jer se sa zanemarljivim brojem vazduhoplova nikada ne mogu suprostaviti takvim silama kao što su NATO i Rusija sa praktično neograničenim resursima u tom pogledu.Recimo,tokom agresije,u jednom borbenom naletu je učestvovalo u grupi i po 60 aviona,a ukupno je angažovano preko 1000,tako da je jedino efikasan PVO sistem mogao da ih osujeti,nikako jedna eskadrila koja je osuđena na propast.

Avatar superhik74
superhik74
17:55 27.06.2017.

Kupiti cemo najvjerojatnije po naredbi polovno smece kojeg se nasi gazde zele rijesiti a usput i nesto zaraditi na poslusnosti njihovog vazala iz Hrvatske. Kada bi bili suverena drzava kupili bi Gripen od Svedske jer se radi o novom avionu ali mi moramo slusati sto nam gazed narede pa ce biti kako oni kazu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije