Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONJANIČKI MARATON Na cilju u Dubrovniku nakon 14 dana i jahanja tisuću kilometara

Arapski konji prošetali Stradunom

inv-arapski-txt.jpg
import
13.08.2006.
u 16:09

Konjanički maraton, koji je voloderska udruga uzgajivača konja organizirala 10. put, završio je u subotu u povijesnoj dubrovačkoj jezgri. Nakon 14 dana jahanja i više od tisuću prijeđenih kilometara umjesto sedam arapskih konja u Dubrovnik ih je stiglo šest. Jedan je konjanik zbog vremenskih nepogoda odlučio poštedjeti svojeg ljubimca te je kod Velebita odustao.

Jahače, koje je vodio Željko Petters, pratio je KUD Moslavec, županica sisačko-moslavačka Marina Lovrić te ostali predstavnici te županije, popovačke općine i Kutine. Na oduševljenje okupljenih turista, koji nisu ispuštali fotoaparate iz ruku, konjička je povorka prošetala Stradunom, a članovi KUD-a Moslavec izvodili su tradicionalne plesove svojeg, kutinskog kraja.

Dubravka Šujica, gradonačelnica Dubrovnika, pozdravila je umorne jahače te je u duhu maratona, posvećenog Domovinskom ratu, sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić poklonila dvije palmine grančice - simbole mira. Konjanički maraton popratila je izložba akademskog slikara Iva Milata iz Kutine, otvorena u galeriji Palače Ranjina.

Želite prijaviti greške?