Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
K KAO KOMUNIZAM Ukleto slovo moglo bi svrstati Karlovac u red Kine, Kube i (Sj.) Koreje

Apokaliptična politička budućnost grada

14.11.2008.
u 17:52

Vrlo je izgledna opcija da će kroz koju godinu jedna od ključnih figura u Karlovcu biti Matija Perković. HDZ je ovom prigodom doista i odabrao najboljeg mogućeg kandidata. Naime, po tvrdnjama svjedoka divljanja u River Pubu, upravo je Perković bio jedini koji je smirivao situaciju - ostali su ili divljali ili pokunjeno šutjeli. Perković je, dakle, dečko s pohvalnom razinom društvene civiliziranosti. Nažalost, niti on u svojim rijetkim javnim istupima nije pokazao nimalo političke civiliziranosti.

U društvenom smislu novi čelnik gradske Mladeži HDZ-a dovoljno je odgojen i inteligentan da se ne vješa po lusterima, urla na ljude zato što nose crvenu majicu ili mlati djevojke. No, u političkom smislu jednako je neodgojen kao i cijela ova skupina mladih političara koja, ironično, pripada stranci koja u svojem imenu sadrži i demokraciju. Upravo demokracija je ono što s većinom članova Mladeži HDZ-a, barem onih za koje se čulo u javnosti, nema nikakve veze.

Politička neodgojenost i dramatično neshvaćanje pojma demokracije očituju se jednako u trganju plakata drugih stranaka pod okriljem noći, kao i u tjedan dana upornog ignoriranja novinarskih poziva, ne računajući (ne)plaćene reklame. Dok se međusobno plaše baukom komunizma, mladi hadezeovci pretvorili su se u vjerne zastupnike ideologije jednoumlja, izostanka samokritike i obveze da polože račune javnosti. Pretvorili su se, ukratko, u Savez komunističke omladine. (D. L.)


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?