Foto: KGZ Nagrađivana turska spisateljica dolazi u grad

Nagrađivana turska spisateljica dolazi u grad

03. 08. 2020. u 14:45 0
Prva knjiga "Komora trgovca snovima" iz 2006. godine nastavlja se na poetiku magičnog realizma.

Hrvatski P.E.N., udruga koja okuplja pjesnike, romanopisace, esejiste, dramske pisce, scenariste, povjesničare, kritičare, prevoditelje, izdavače i žurnaliste poziva na susret s nagrađivanom turskom spisateljicom Çiler İlhan u četvrtak u knjižnici Marije Jurić Zagorke u 19 sati na adresi Krvavi most 2.

pred zatvaranjem su Galić: Grad će financijski pomoći udruzi Ženska pomoć sada

Çiler İlhan, autorica osam knjiga, studirala je međunarodne odnose i političke znanosti na Sveučilištu Boğaziçi u Turskoj, a potom hotelski menadžment u Školi za hotelijerstvo i turizam Glion u Švicarskoj. Trenutačno živi u Istanbulu, a radila je kao hotelijerka, slobodna spisateljica i kao urednica u različitim razdobljima života.

Godine 1993. primila je prestižnu nagradu za mlade "Yaşar Nabi" za kratku priču. Njezine pripovijetke, eseji, recenzije knjiga i članci o putovanju objavljivani su u raznim časopisima i novinama. Prva knjiga "Komora trgovca snovima" iz 2006. godine nastavlja se na poetiku magičnog realizma. Autorica je, usto, 2011. godine primila nagradu Europske unije za književnost za zbirku kratkih priča "Izgon", a pojedine priče iz spomenute zbirke posljednjih su godina objavljene u međunarodnim zbirkama pripovijedaka zajedno s djelima brojnih drugih slavnih europskih pripovjedača. 

PODIGAO 20.000 EURA
Hrvat na teži način naučio što se dogodi kada u Njemačkoj ne vraćate kredit. Kupio auto pa nestao
pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte