tragedija kod zadra

Sjekirom zatukao oca. Prije 14 godina ubio je i dvojicu dilera

Foto: Željko Mršić/PIXSELL
Susjed i rodjak Mladen Culina (1)
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
U Pridragi pronađeno tijelo 62-godišnjaka, uhićen sin
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
Susjed i rodjak Mladen Culina (1)
25.01.2012.
u 09:28
Čukijev 62-godišnji otac Stanko pronađen je u njihovoj vikendici u Pridragi kod Zadra.
Pogledaj originalni članak

Vladimir Čulina Čuki (41) brojnim je udarcima sjekirom po glavi zatukao svog 62-godišnjeg oca Stanka u njihovoj vikendici u Pridragi pokraj Zadra u noći s utorka na srijedu. Sat poslije ponoći telefonom je nazvao policiju i prijavio da je ubio oca.

Po dolasku policije Stanko Čulina već je bio mrtav, a njegov je sin uhićen. Tada je postalo jasno da je ubojstvo počinio čovjek koji je prije 14 godina već počinio dvostruko ubojstvo u Splitu i to, kako su u to vrijeme izvještavali mediji, dvojice dilera. Na policijskoj konferenciji u srijedu ništa nije rečeno o motivu ubojstva, odnosno još nije poznato je li svemu prethodila svađa oca i sina ili eventualno alkohol. Također, iako nam je neslužbeno potvrđeno da je otac bio prijavljivan zbog obiteljskog nasilja prema majci, u policiji ni to jučer nisu dovodili u vezu s ubojstvom.

Ubio ih jer su dilali heroin njegovu bratu

U Pridragi, u selu odakle su Čuline podrijetlom, uglavnom su jutro nakon ubojstva slijegali ramenima i govorili da ništa ne znaju i kako su u vrijeme ubojstva spavali. Prvi susjedi tek su nam rekli da je obitelj Čulina prije rata živjeli u Beogradu s obzirom na to da je otac tada radio u JNA, a da su se potom vratili u Hrvatsku, u Split. Obojica su bili u Hrvatskoj vojsci tijekom rata, a naposljetku su i umirovljeni.

Nitko od susjeda nam nije mogao potvrditi informaciju da je Vladimir Čulina bolovao od PTSP-a, a nitko nije rekao ni riječi o dvostrukom ubojstvu iz 1998. godine u Splitu gdje obitelj Čulina i inače živi. Te je godine, kako se navodi u izvještajima medija, Vladimir Čulina prvo ranio Splićanina Marija Zulima u nogu, a potom krajem godine ubio Roberta Širinića i Dalibora Sablića pucajući im iz istog pištolja u glavu u automobilu i to navodno jer su njegovu bratu dilali heroin. Vještačenjem brojnih ekipa neuropsihijatara pokazalo se da je Čulina ubio dvojicu ljudi kao smanjeno ubrojiva osoba, odnosno da je, po nalazima vještaka, općenito smanjene ubrojivosti.

Završio u Vrapču

Vladimir Čulina naposljetku, kako nam je potvrđeno u policiji, nije ni bio u zatvoru već je godinama bio smješten u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče u Zagrebu. Iz Vrapča je izašao, kako nam je potvrđeno u policiji, prije tri godine otkada je boravio u Splitu, ali i nerijetko u Pridragi odakle mu je otac. U Pridragu su posljednji put došli prije nekoliko tjedana.

– Jučer sam ih vidio kada su skupa došli iz Zadra. Nisu se svađali i stvarno ne znam razlog ubojstvu – rekao nam je njihov prvi susjed i rođak Mladen Čulina.

DOLAZE RAFALEI, ALI...

MiG-ovi su trebali biti prizemljeni, ali plan se drastično promijenio: Više je razloga

Plan je bio da preostali MiG-ovi, a sada ih još uvijek leti pet do osam primjeraka, kako kada, završe dijelom u muzejima, naravno prethodno razoružani, a spominjala se tek mogućnost da neki od njih budu i konzervirani, zlu ne trebalo. Računalo se da im ionako ističu zadnji resursi, te nema smisla nastaviti trošiti i na njihovo letenje i održavanje, kad već dolaze noviji, puno mlađi i skuplji Rafalei.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

OG
Oger
11:04 25.01.2012.

25.01.2012. u 10:04h mareiaco je napisao/la: Zar je nevjesta zaista zla ili mozda ne plese po tvojoj muzici? Jesi se ikada pitao kakav si covjek ti sam?

TO
Toni50
11:22 25.01.2012.

Kada se nema poštenog oružija ovo je najsigurnije i najefikjasnije oružije za riješavanje familijarnih nesporazuma te ostvarenja stambenog prostora ! ( Dobro u ovom slučaju maloga; manje nekonforne čelije u zatvoru )

MA
mareiaco
10:04 25.01.2012.

Od djece se čovjek može svemu nadat.Sveim pružimo i damo ali oni neznaju cjenit.A pogotovo kad se ožene onda polude.Dovedu u kuću nekad dobru osobu a nekad zlo.A kod dovedu zlu nevestu ajme nama,i ja imam to u kući.Teško je gledat kako vam sin propada,ali ste nemoćni.Od takvog se mogu isto nadat da digne ruku i na mene i na svog oca.I žao mi je ovog čovjeka koi je ubijen od sinove ruke.Nek počiva u božijem miru.