andrej plenković:

Škoro lupeta kada kaže da bi zabranio SDSS. Izazivači moraju pojesti još jako puno žganaca!

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
08.09.2019.
u 18:54
Plenković je odbacio i medijske primjedbe da se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rjeđe pojavljuje u javnosti, rekavši kako nema taj dojam, a predsjednica je bila u Mariji Bistrici.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska je na pokušaj provokacije reagirala kao ozbiljna država čuvajući dignitet zemlje i svoj pravni poredak, komentar je premijera Andreja Plenkovića na postupak hrvatske policije koja je zaustavila pokušaj nenajavljenog ulaska 11 pripadnika srpske vojske u Hrvatsku.

Hrvatska reagirala dobro

– Mi smo reagirali upravo onako kako reagira ozbiljna država, ozbiljna Vlada, ozbiljna vlast koja drži do sebe kad neko pokuša izvesti provokaciju umjesto da kulturno, u skladu s praksom, hrvatskim zakonima, međunarodnim pravom najavi posjet, a potom eventualno i druge detalje tog posjeta. Na takve provokacije odgovaramo čvrsto, ali čuvajući dignitet Hrvatske i naš pravni poredak - kazao je premijer Plenković istaknuvši da je učinjeno upravo ono što se trebalo napraviti i što bismo napravili i sutra. Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević poručili su predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru obrane Aleksandru Vulinu kako moraju razumjeti da ‘ovo više nije ‘91 i da vojnici ne mogu ulaziti u Hrvatsku kad žele’. – Prema tome, zna se kako se to radi – zahtjev, prema tome odobrenje.

Hrvatska je ozbiljna država, u njoj se moraju provoditi hrvatski zakoni i Srbija to mora znati – poručio je Krstičević koji smatra da su državni vrh i premijer jasno iskazali hrvatski stav u vezi pokušaja srpskih vojnika da nenajavljeno uđu u Hrvatsku.

Plenković i Krstičević s ministrom uprave Ivanom Malenicom sudjelovali su na procesiji u povodu blagdana Male Gospe u Solinu gdje se u nedjelju okupilo mnoštvo vjernika. Plenković je odbacio i medijske primjedbe da se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rjeđe pojavljuje u javnosti, rekavši kako nema taj dojam, a predsjednica je jučer bila u Mariji Bistrici. Na novinarsko mišljenje kako su ostali predsjednički kandidati aktivniji, Plenković je uzvratio riječima: “Dobro, to su izazivači, oni moraju još jako puno žganaca pojesti da bi postali predsjednici - a neće.”

Nije ribarstvo i proširenje

Komentirajući odnose unutar vladajuće koalicije premijer je rekao je da su oni stabilni. Upitan za komentar prijedloga predsjedničkog kandidata Miroslava Škore da se zabrani Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS), kazao je: “To je lupetanje, žao mi je to reći, ali to je takvo lupetanje, kako netko takvo nešto izgovara.” Premijer Plenković najavio je da će predsjednica Europske komisije u utorak objaviti “raster ljudi s portfeljima.” Dodao je da nisu točne informacije prema kojima bi Hrvatskoj mogao pripasti resor ribarstva ili proširenja EU.

>> Pogledajte video: Procesija i sveta misa u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 108

JA
jackiechan3
17:42 08.09.2019.

Skoro se zaigrao o stvarima o kojima ne zna ili zna jako malo. Za ustavne promjene o kojima govori treba 101 ruka u Saboru, kako on ili bilo tko kao potencijalni predsjednik misli ih prikupiti i zadobiti? Tako da ce predloziti jacanje predsjednika a slabljenje parlamenta? Pa tko bi normalan digao ruku za slabljenje svoje pozicije. Skoro nam samo trosi vrijeme...

BO
Bojance
17:44 08.09.2019.

Milanovic je nakon danasnjeg gostovanja kod Stankovica izgubio i posljednju malenu sansu sto je imao da pobjedi na izborima! izbjegavanje odgovara i bahato trabunjanje

MO
Morany
17:46 08.09.2019.

plenkovic je danas na rodjendan Majke Bozje bio na misi u Solinu, a Kolinda u Mariji Bistrici. Gdje su bili ostali (predsjednicki kandidati) ?